Ungdomsfacklig konferens 2015

24-25:e januari är det dags för Ung Vänsters ungdomsfackliga konferens! En konferens full av facklig-politiska fördjupningsstudier och diskussioner kring att vara facklig och vänster. Programmet är grymt, fackliga utskottet är laddade och vi är redo att organisera fler. Konferensen riktar sig till medlemmar i Ung Vänster och till intresserade unga medlemmar i fackförbund, (man måste alltså inte vara medlem i Ung Vänster för att komma).

Vid frågor, kontakta vår förbundscentral på info@ungvanster.se eller genom att ringa 08-654 31 00. Kolla också in Facebookeventet här.

 

Program

Lördag, 24 januari:

9.15 Frukost

10.00-10.30 Öppning och inledning av Ung Vänsters fackliga utskott.

10.30-12.00 Jämställda löner och rättvis ekonomi.
Agneta Berge, nationalekonom på LO och skribent på Politism, pratar om jämställda löner och varför ojämlika samhällen är så nedbrytande. Ett pass som ingen facklig feminist vill missa.

12.00-13.00 Lunch

13.00-14.15 Att organisera bemanningsanställda.
Lars Karlsson, klubbordförande på Transports klubb på bemanningsföretaget Logent och vinnare av Årets fackliga hjältedåd 2013, berättar om kampen för att organisera bemanningsanställda. I en tid då bemanningsföretag används för att splittra arbetarkollektivet och pressa löner/villkor har vi mycket att lära av arbetarna på Logent.

14.30-16.00 Panelsamtal om otrygga jobb och strategier för förändring.
Shadé Jalali, utredare och författare till boken ”Stoppa skitlivet”, Moa Neuman, ombudsman på Handels och Ung Vänsters ordförande Stefan Lindborg deltar i ett samtal om arbetarrörelsens strategier mot en allt otryggare arbetsmarknad. Hur får vi upp frågan högt på dagordningen?

16.15-18.00 Gruppdiskussioner: Att vara facklig och vänster.
Fackliga utskottet håller i diskussioner om facklig organisering och erfarenheter från att vara fackligt aktiv och vänster.

18.00- Middag och filmvisning (Äta, sova, dö)

Söndag 25 januari:

9.00 Frukost

9.30-10.30 Vänsterkamp i riksdagen, på arbetsplatser, gator och torg
Nooshi Dadgostar, riksdagsledamot (v), pratar om vad som händer inom arbetsmarknadspolitiken och hur vänsterpartiet tänker och agerar.

10.30-11.45 Organisering ger makt på arbetsplatsen.
Karin Lindehof, organiserare på Handels och fd klubbordförande, pratar om facklig organisering på arbetsplatsen och om att sammanhållning ger makt.

12.00-13.00 Attacken mot den internationella strejkrätten.
Daniel Söderberg Talebi, ledamot i Ung Vänsters förbundsstyrelse, berättar om sina erfarenheter från FN:s organ för mänskliga rättigheter i arbetslivet; ILO, och hur kapitalet angripen den internationella strejkrätten.

13.00-14.00 Lunch

14.00-15.00 Mobilisering och kampanjarbete
Ung Vänsters förbundsstyrelse pratar om hur förbundet tänker mobilisera alla socialistiska och feministiska aktivister för att genom tydlig vänsterpolitik angripa högern och rasisterna.

15.00-15.30 Avslutning

 

Frågor och svar 
Hur anmäler man sig?
Det gör du genom att kontakta ditt Ung Vänster-distrikt eller så hör du av dig direkt till info@ungvanster.se. Sista anmälningsdag är 13:e januari.
Var kommer konferensen att vara?
Vi kommer att vara i centrala Stockholm på Kafé Marx, Kungsgatan 84.
Vad kostar det?
Ung Vänster står för resa och logi för medlemmar. Om man vill och har möjlighet är man dock välkommen att lägga en frivillig deltagaravgift på plats.
Hur bor man?
Vi kommer att sova över på golvet i en angränsande lokal. Det betyder att du själv behöver ha med dig sovsäck och liggunderlag.