Bjud in Hamas och släng ut Israel!

Efter de senaste dygnens israeliska anfall mot invånarna i Gaza, styrkesamlar Israel i närheten av gränsen. Många pratar om en israelisk markoffensiv med målet att eliminera Hamas, den folkvalda regeringen i Gaza.

Det är otroligt svårt, ja omöjligt, att veta hur situationen är i Gaza men jag föreställer mig att om inget görs kommer jordens största fängelse att snart omvandlats till jordens största bårhus. Journalister släpps inte in. Israel vill ogärna visa upp den demokratiska sida av sig själv som palestinierna är vana vid att se och uppleva. Via Anna Wester, som har fått förstahandsuppgifter inifråna, läser jag att läget är ytterst allvarligt. Den israeliska våldsapparaten är skoningslös.

Tyckare och medier tycker uppenbarligen om att försvara världens fjärde största militärmakt när den attackerar ett folk som i bästa fall är beväpnat med hemmagjorda raketer. Dessa raketer är det enda som åsyftas för att motivera Israels kollektiva bestraffning av 1,6 miljoner palestinier i Gaza.

SvDs ledarsida skriver,
Lika höga dödstal på den israeliska sidan syns sällan, vilket ofta anförs som ”bevis” för Israels kalla blod. Så enkelt är det nu inte. Hamas placerar regelmässigt sina strategiska mål ibland civilbefolkningen och missar aldrig en chans att påtala antalet döda för världen.

Fredrick Federley skriver,
Israel har rätt till självförsvar. Varje stat måste agera mot dem vars mål är att utplåna, förnedra och förgöra. De många döda är inte bara israelernas fel. Hamas vill maximera de civila offren för att vinna opinionen. Och svenska medier spelar dem rätt i händerna.

Det som ockupationens apologeter ytterst kräver av palestinierna är att de ska lägga ner sitt motstånd mot ockupationsmakten och låta sig förslavas.

Har inte palestinierna rätt till självförsvar? Har inte de rätt att göra motstånd mot den makt som kollektiv bestraffar dem genom att svälta ut dem och hindra leveranser av förnödenheter?
Har inte palestinierna rätt att använda sig av de till buds stående medlen för att försvara sig mot världens fjärde största militärmakt? Självklart har dem det! Allt annat vore omänskligt! Och vi måste ge dem vårt stöd, allt annat vore lika omänskligt!

Reaktionerna från väst har varit blandade. Medan människor på gatan känner solidaritet med invånarna i Gaza och på flertal platser anordnat stödmanifestationer, är det alltför många ledare som fortsatt i tystnadens spår. Carl Bildt gör som vanligt en medietaktisk manöver för att inte ta ställning – ansvaret för Sveriges utrikespolitik lägger han på EU. Fegt!

Den svenska regeringen måste agera. För det första måste Israels ambassadör, Benjamin Dagan, utvisas med kravet att Israel genast avbryter de militära attackerna och den kollektiva bestraffningen av Gaza. För det andra måste den svenska regeringen ta initiativ till att bjuda in Hamas för samtal om återuppbyggande av Gaza.

Gå med i ”Utvisa Israels ambassadör ur Sverige!” på Facebook!
Läs också pressmeddelandet från Vänsterpartiet.

Andra som bloggat: Esbati, Löfqvist, Svensson, Jinge, Det Progressiva USA, Lindborg, Hans Linde
I medierna: DN, SvD, Expressen, Aftonbladet, Sydsvenskan, Newsmill

Det finns 22 kommentarer till “Bjud in Hamas och släng ut Israel!”

 • Hansa skriver:

  Det vore väl på sin plats med åtminstone en kommentar om att Hamas främsta mål, huvudmålet, är att utplåna Israel?
  Men jag antar att ni anser det samma…

 • Niklas skriver:

  Pelaseyed, vadå motstånd? Kallar du det motstånd att de skäggiga islamistern ai Hamas skjuter raketer mot skolor och hem i israeliska byar?!

  Kom inte här och kalla din fanatism för progressiv vänsterideologi. Du är en produkt av iranskt hat, verkar det som.

  Självklart ska vi stödja Israel i sin förvarsoperation mot Hamas-fascisterna, och för invånarna i arbetarstaden Sderot att leva i fred utan att varje ögonblick behöva vara rädda för att mördas av Hamas-palestiniernas missiler.

 • Anonymous skriver:

  gå till hamas och säg att du stödjer hbt-människors rätt till att – ha rättigheter, gå till hamas och säg att du är feminist… så får vi se om du kmr ha dina 10 fingrar kvar…

  Med detta sagt vill jag INTE försvara israel, bara angripa den EXTREM-islamism romantiken som verkar flöda… (inget emot islam här heller…)

 • jimmy skriver:

  Hamas kan vara en av vår tids mest fega och vidriga ”politiska partier” då de gärna placerar alla för Israel strategiska mål där mest oskyldiga civila finns. Man kan ju börja undra om ung vänster har en dold länk på era ståndpunkter som länkar till Hamas ”Staten Israels utplånande”.

 • Lars skriver:

  Vore det inte på en plats med kommentar om att det är Jimmysm Niklas och Hansas främsta mål, huvudmålet, att utrota hela Europa? Jimmy är väl annars en av vår tids mest fega och vidriga politiska debattörer, särskilt då han nu glädjer sig över de döda, oskyldiga, civila palestinierna.

  Niklas-fascisten som anser att palestinska liv är mindre värda än israeliska slipper vara rädd att mördas av de israeliska förtryckarna. Då är det lätt att önska död och förintelse över andra.

  Att de hyser sådant hat i sina hjärtan.

 • ÄRRHÅ skriver:

  Det är självklart att det Israel gör i Gaza är fördjävligt, men genom att bjuda in Hamas skulle man legitimera ondska minst lika mycket som Israel gör.

 • Anonymous skriver:

  Ännu en suverän artikel av våran Pelaseyed.

  Det Israel håller på med är ingenting annat än barbariskt! Det trängs 1.5 miljoner människor som är bokstavligt talat fängslade. Ändå är det folk som stödjer Israels barbariska attacker mot Palestinier, med argument som att Israel har rätt att skydda sig själv, och att det var Hamas som ville strida och att det var dom som avbröt vapenvilan.

  Fel! Blockaden av Gazaremsan hävdes aldrig under vapenvilan, brist på mat, medicin och bränsle är nu vardagsliv för Palestinierna. Jag har svårt att se varför man vill ha en vapenvila som ej gynnar Palestinierna på något vis alls! Det är därför naturligt att Hamas vägrar skriva på en ny 6månaders vapenvila då blockaden aldrig hävs och man tvingas gräva små tunnlar för att få in mat och medicin.

  Som jag ser det, och detta är min åsikt, har Palestinierna rätt att försvara sig mot ockupationen. Att fängsla 1.5miljoner människor, på grund av att ”deras regering är terrorister” (när de dessutom valdes av folket, fullt demokratiskt) är helt löjligt.

  En annan sak jag stör mig på är alla människor som säger att Hamas skjuter raketer från civila mål. Nu är det ju såhär att Gaza är överpopulerad, grovt. 1.5milj människor trängs så det är löjligt, att sedan säga att Hamas skjuter från civila mål är helt sjukt, det är inte så att de har otaliga fjäll att vandra upp på och avfyra!

  Bort med Israel!

 • Anonymous skriver:

  Niklas:

  Att säga att Hamas skjuter mot ”skolor och hem” är lite skruvat.

  Hamas använder sig av hemmagjorda raketer utan precision, de är ej GPS-ledda missiler som Israel beskjuter Palestinierna med.

  Man slår tillbaka med det man kan, att stå på sidan och vara tyst när Palestinska barn och kvinnor dödas av precisionsmissiler och sedan skrika ”terrorister!” när någon raket råkar ramla på någon skola är bara hyckleri.

  Hamas har all rätt i världen att försvara sitt folk, som dessutom valt dem som regering. Det dödas Palestinska barn och kvinnor hela tiden! Varför ska inte Hamas ha rätten att försvara sig genom de medel man har – raketer?

  Man ser direkt igenom dig och ditt hat, det är ingen skillnad på ”skäggiga terrorister” och en kostymklädd premiärminister som beordrar flygräder som dödar hundratals. Skärp dig!!

 • Anonymous skriver:

  ”Hamas har all rätt i världen att försvara sitt folk”
  Alla palestiner röstade inte på Hamas och de som gjorde det ångrar det nog. Dessa krigsherrar i Hamas drev sedan ut Fatah i en blodig maktkamp enbart i syfte att komma åt makten och pengarna. Klanmakt och pengar är bränslet i konflikten och Ung Vänster är så lättlurade att de går på bedrägeriet.
  Hur mycket pengar de korrupta Hamasledarna stoppat undan i utländska banker är det ingen som vet men det rör sig om miljonbelopp.

 • Anonymous skriver:

  Det spelar ingen roll, alla stoppar in pengar i fickorna när de når en viss makt. T.ex har Ehud Olmert anklagats för korruption då han var finansminister.

  Förstår inte riktigt ditt poäng, du citerar ”Hamas har all rätt i världen att försvara sitt folk” med att krigsherrar i Hamas stoppar in pengar i fickan.

 • Anonymous skriver:

  ”Hamas har all rätt i världen att försvara sitt folk” var ett troskyldigt citat från anonymen 20:42.

 • Anonymous skriver:

  Så enligt dig så är det helt okey att anfalla ett främmande land om man inte har någon plats över till militära operationer och såtillvida inte behöva vänta sig något motanfall pga tätbefolkat område.Ja du är ju bara för go du. 🙂

  Har du själv gjort värnplikten här hemma i Sverige din lilla valp !?.

  Pelle

 • Esteban skriver:

  ”Har inte palestinierna rätt till självförsvar? Har inte de rätt att göra motstånd mot den makt som kollektiv bestraffar dem genom att svälta ut dem och hindra leveranser av förnödenheter?”

  Jodå.

  ”Har inte palestinierna rätt att använda sig av de till buds stående medlen för att försvara sig mot världens fjärde största militärmakt? Självklart har dem det! Allt annat vore omänskligt!”

  Absolut.

  ”Och vi måste ge dem vårt stöd, allt annat vore lika omänskligt!”

  Här spårar det ur.

  Ni är naturligtvis fria att, mer eller mindre godtyckligt, ta ställning för endera parten i konflikten om ni så önskar, men då bör ni ej heller bli förvånade om andra gör samma sak och diskussionen degenererar till käbbel.

  Om Israel upphör med våldet och blockaden, slutar raketattackerna mot israeliska civila? Troligen inte. Finns det alls några eftergifter som fredar israeliska civila, när organisationer som Hamas officiellt står för staten Israels utplånande?

  It takes two to tango.

 • Niklas skriver:

  Det är nästan ofattbart vad Pelaseyed är okunnig, och hans ryggdunkare här också.

  Israel lämnade Gazaremsan 2005. När Hamas vann ”valet” vägrade gruppen att ta avstånd från terrorism och erkänna ingångna fredsavtal och Israel. Därför valde omvärlden att bojkotta Hamas, som självt valde att fortsätta att definiera sig som terrorister, understödda av Iran.

  I flera år nu har Hamas dessutom beskjutit Israel med raketer. En halv miljon civila israeliska offer är varje dag potentiella mål för de palestinska raketerna. På 15 sekunder måste man ner i ett skyddsrum.

  När man står i duschen. Sover. Äter. När som helst.

  Israel, som demokrati, har en skyldighet och FULL rättighet enligt folkrätten att neudralisera detta hot. Det ska göras till hotet helt har försvunnit, och enligt folkrätten är det Hamas som bär alla konsekvenser av det, så länge som Israels insatser riktas mot legitima militära mål och inte oproportionerligt skadar icke-stridande palestinier i förhållande till det förväntade militära värdet av insatsen (definition på militär proportionalitet enligt folkrätten).

  Det är klart att det finns svenska Hamas-vänner som är förbannade idag. Det är det ingen som förnekar. Men majoriteten av omvärlden, och majoriteten av palestinierna är förbannade på den islamistiska terrorgruppen Hamas, för den terror- och krigspolitik som gruppen beslutat föra, även efter sin seger i ”valet”.

  Och idag har Hamas bara stöd av ca. 12% av palestiniera.

 • kodnamn skriver:

  ”Om Israel upphör med våldet och blockaden, slutar raketattackerna mot israeliska civila? Troligen inte.”

  ’Troligen’ kan du bara säga eftersom de aldrig har testat.

  Hamas har däremot provat otaliga gånger hur det går när man slutar skjuta raketer. Ingen skillnad.

  Och från Västbanken skjuts det inga raketer. Där härjar också Israel för fullt – med benäget stöd av knähundarna i Fatahs ledning förvisso.

 • päronhalvan skriver:

  Palestinierna har den internationella rätten på sin sida ifall de väljer att anfalla militära mål, de är ett folk under ockupation. Israel däremot har ingen rätt att utradera hundratals civila människor med precisions bomber för att de röstat fel. Eller för att en grupp har skjutit ett fåtal primitiva Qassamraketer över gränsen.

  Självklart ska vi släppa in Hammas till samtal och självklart ska vi ställa hårda krav på att Israel ska bland annat: öppna gränser och hammnar så att mat och förnödenheter släpps in.

 • Bekymrad yngling skriver:

  Man kan ju undra hur Hamas tänkte när de efter vapenvilan gått ut, beslutade sig för att skjuta 200 raketer mot daghem, sjukhus, bostäder och butiker…

  Man kan undra hur vänstern tänker när de stödjer en sådan organisation.

  En proaktiv slumpmässig beskjutning av civila mål är alltså enligt svensk vänster självförsvar?

  (Självklart leder Israels offensiv till fruktansvärt lidande för de boende på Gaza, men det hade lätt kunnat ha undvikits om bara hamas kunde låta bli att sätta igång med raketbeskjutning)

 • Anonymous skriver:

  Om nu palestinierna ”bara vill leva i fred” – varför röstar de då fram den våldsamma och judehatande terrororganisationen Hamas till makten? Är det för att de tror att de är bra fredsmäklare?

  Varför protesterar inte palestinierna när Hamas skjuter 200 raketer mot Israel?

  Varför protesterar inte palestinierna när Hamasledare säger att de ska använda ”barn, kvinnor och gamla som ”mänskliga sköldar mot Israel”?

  Det första som försvinner i krig är sanningen – men palestinierna och Hamaskramare vill ändå inte höra sanningen eftersom de vet att det är dem själva som är ansvariga för att deras barn, kvinnor och gamla nu dödas.

 • Anonymous skriver:

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 • päronhalvan skriver:

  Israels attacker mot civilamål började inte när att Hammas kom till makten och dom kommer inte upphöra om Hamas avträder.

  Värt att veta är att Hamas är splittrad i en politisk och en militant del, det är alltså den icke våldverkande delen som har makten i Palestina. Den politiska grenen tar varken parti för- eller avstånd från raketattackerna.

  Det känns inte så konstigt enligt mig att det palestinska folket röstar på ett radikalt parti som verkligen tänker göra nått åt den tragiska situation som Palestinierna har hamnat i. Dom är oerhört trötta på att i åratal ha försökt förhandla fram fred med Israelerna som svarat med splitterbomber. Omvärlden blundar.

  Det är ingen från vänstern som stödjer Hamas, däremot stödjer dom ett fritt Palestina med 1967 års gränsdragningar. Dom stödjer att Palestiniernas rätt till landområden som rätteligen tillhör dem. Men man måste kunna samtala med Hamas även om dom är religiösa extremister. Sverige samtalar ju med George W Bush som är en öppen fundamentalist. Och Bush ”korståg” i Irak har skördat betydligt fler människoliv än några några raketer från Hamas.

 • äppleskalet skriver:

  ehm, päronhalva, angående 1967 års gränsdragning, är du SÄKER på den…? Egentligen är det ju så att Jordanien (då kallat Transjordanien) ockuperade (och annekterade) västbanken och Egypten ockuperade (och annekterade) gaza efter kriget i samband med Israels bildande. Så vid kriget 1967 erövrade Israel mark från Egypten och Jordanien, inte från palestinierna. Här får andra tycka till, men det torde ju isåfall innebära att marken ska återgå till Egypten och Jordanien?
  Tänkte att det kunde vara en intressant fotnot…

 • Anonymous skriver:

  Det är nog svårt att bjuda Hanija. Han sitter bekvämt – tillsammans med sina kompisar – i en bunker och därifrån spelar en teaterroll som om han vore ute bland folk. Om någon undrar över fakta:
  1. Israel hjälper det palestinska folket genom att föra över mat och mediciner, och det har Israel gjort under flera veckor (även under tiden Hamas bröt vapenvilan).
  2. kriget är mellan Hamas-staten och Israel och inte mellan israeliska folket och det palestinska.
  3. Till sjukhusen i Israel kommer sårade från Gaza.
  4. Israel har beslutat att överföra pengar till det palestinska folket.
  5. Hamas gömmer sina bomber och raketter bland befolkningen medan de vet att just dessa människor blir skadade.

  Så, bjud ni Hanija och co. så ska de komma hit och berätta hur de bombat södra Israel under flera år, hur de bombat södra Israel under vapenvilan och hur de utnyttjar folket på det allra vidrigaste sätt.

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39