Bli aktiv

Ung Vänster är Vänsterpartiets ungdomsförbund. Vi är ett socialistiskt och feministiskt förbund som består av ungdomar som vill kämpa för ett bättre liv, för rättvisa och solidaritet. Ung Vänster behöver bli fler och starkare och därför vill vi ha fler medlemmar. Men att bli medlem i Ung Vänster kan också betyda mycket för den som går med. Det är något speciellt att tillsammans med andra kämpa för det man tror på, att diskutera frågor man är intresserad av med likasinnade, att utveckla sig själv och att bli en av dem som gör skillnad.

Som medlem bestämmer man själv hur aktiv man vill vara. En del nöjer sig med att bara vara medlem, andra kommer på så gott som allt som händer och många dyker upp lite då och då. Men det är genom att samlas och tillsammans ställa politiska krav och kämpa där vi befinner oss som vi kan göra skillnad på riktigt.

Som Ung Vänstermedlem är man framförallt aktiv i klubben, som är den lokala organisationen för medlemmar på orten eller i bostadsområdet. Alla klubbar ingår i distrikt, som i viss mån – men inte helt – följer de vanliga länsgränserna. Ung Vänsters klubbar finns över hela landet. Här kan du se exempel på vad som händer i klubbarna. Det bästa sättet att bli aktiv på är att kontakta ditt distrikt eller din klubb för att höra efter vad som händer. Kontaktuppgifter hittar du här.