Bli medlem

Ung Vänster bjuder på den första medlemsavgiften. Du som blir medlem nu behöver alltså inte betala något under första året. Klicka på distriktet där du bor så kommer du vidare till sidan där du kan skriva in dina kontaktuppgifter. Välkommen!

Ung Vänster Blekinge
Ung Vänster Dalarna
Ung Vänster Gävleborg
Ung Vänster Göteborg och Bohuslän
Ung Vänster Halland
Ung Vänster Jämtland
Ung Vänster Jönköpings Län
Ung Vänster Kalmar Län
Ung Vänster Kronoberg
Ung Vänster Norrbotten
Ung Vänster Skaraborg
Ung Vänster Skåne
Ung Vänster Storstockholm
Ung Vänster Södermanland
Ung Vänster Uppsala Län
Ung Vänster Värmland
Ung Vänster Västerbotten
Ung Vänster Västernorrland
Ung Vänster Västmanland
Ung Vänster Älvsborg
Ung Vänster Örebro Län
Ung Vänster Östergötland

Här kan du läsa Ung Vänsters policy för hantering av personuppgifter.

Bli aktiv

Ung Vänsters klubbar finns över hela landet. Här kan du läsa exempel på vad som händer i klubbarna. Det bästa sättet att bli aktiv på är att kontakta ditt distrikt eller din klubb för att höra efter vad som händer. Kontaktuppgifter till distrikten hittar du här.

Som Ung Vänstermedlem är man framförallt aktiv i klubben. Klubben är den lokala organisationen för medlemmar på orten eller i bostadsområdet. Alla klubbar ingår i distrikt, som mer eller mindre följer de vanliga länsgränserna.

Förnya ditt medlemskap

Är du redan medlem sedan tidigare så kostar medlemskapet 50 kronor för hela året. Det finns två olika sätt att betala in medlemsavgiften på, så välj det som blir enklast för dig:

SMS
Skicka till 72550 med texten: UNGV MEDLEM + ditt förnamn och efternamn + adress. Kostnaden för det är 50 kronor plus eventuell trafikkostnad. OBS: för att kunna betala via sms måste din telefon vara registrerad på WyWallet.

Plusgiro
Sätt in 50 kr på plusgirokonto 72 37 26-6. Glöm inte att skriva ditt namn, din adress och ditt födelseår.

SWISH
Swisha 50 kr till 123 263 09 78
Som meddelande skriver du: MEDLEM + ditt förnamn och efternamn

Frågor och svar

Hur gammal måste jag vara för att gå med?
Vi har ingen åldersgräns åt varken det ena eller andra hållet, det är upp till var och en att avgöra när man vill gå med och när man börjar känna sig för gammal och hellre vill vara med i Vänsterpartiet. Man kan naturligtvis vara medlem i både Ung Vänster och Vänsterpartiet samtidigt om man vill.
Måste jag vara aktiv ofta om jag är medlem?
Det finns inga krav på att man ska göra på ett visst sätt. Vissa av oss har hur mycket tid som helst och är med på allt, vissa jobbar natt eller har småbarn och kommer på det som funkar, medan andra mest är med på demonstrationer ibland. Ung Vänster är ett brett förbund, och det är en styrka att vi har olika intressen och olika livsvillkor.
Går det att skänka pengar till Ung Vänster?
Ung Vänster är inget rikt förbund och det är därför värdefullt med gåvor. Vill du stödja Ung Vänster ekonomiskt kan du sätta in en slant på plusgirokonto 72 37 26-6 och märka betalningen med ”Kampfond”.
Hur går jag ur Ung Vänster?
Om du inte längre vill vara medlem: skicka ditt namn och adress i ett mejl till medlem@ungvanster.se där du meddelar att du vill gå ur. Kontakta oss gärna om du har några funderingar.