Bloggduell 2: Kvinnorna är ockupationens förlorare

[Följ bloggduellen på Aftonbladet]

Magnus Andersson tar fram Sovjet-kortet. Snyggt! Nytt rekord dessutom. Det brukar annars dröja till dess att argumenten tagit slut. Men du är kanske redan där, Magnus?

Nu till huvudsaken. Det är direkt felaktigt att skrämmas med taliban-hotet. Afghanistan har omvandlats till ett söndertrasat land under den USA-ledda ockupationen. De afghanska kvinnorna får idag bära bördan av det imperialistiska experiment som Magnus Andersson hyllar på sin blogg.

I motsats till vad vi blev matade med inför invasionen av Afghanistan 2001, har de afghanska kvinnorna fått en allt svårare situation. Landets konstitution tillåter Sharialagar och Hamid Karzai har i populistiskt manér påtvingat kvinnor nya könsdiskriminerande, reaktionära lagar.

I mars månad undertecknade Karzai en lag som enligt FN tillåter våldtäkt inom äktenskapet. Den regim som USA och den svenska regeringen backar upp är i minst lika kvinnofientlig som regimerna Iran och Saudiarabien.

Magnus Andersson är antingen medveten om detta – då hoppas jag på ett avståndstagande – eller inte insatt i frågan. Jag hoppas på det senare även om jag är rädd för att det är förgäves.

Det finns 2 kommentarer till “Bloggduell 2: Kvinnorna är ockupationens förlorare”

 • Anonymous skriver:

  Tyckte att Magnus skrev ett bra inlägg, kanske försöka besvara inlägget istället för att hacka på det? Tycker det visar bara brist på debatteringsförmåga.

 • Anonymous skriver:

  Ingen politiker kommer att besvara några frågor, på ett sådant sätt som är brukligt i vanliga sociala situationer. Det gäller alla läger. 🙂

  Det handlar om att bygga upp retorik och kunskap på vissa områden och sedan lura över sina ”motståndare” på nya jaktmarker. Då har man kontroll och kan genom år av träning styra in sin motpart i retoriska fällor.

  Båda parter upprepar samma Mantra, Mantran de vet sedan tidigare är gångbart för det egna partiet och som de känner sig trygga i. Så kommer det alltid vara.

  Jag tycker att när jag objektivt granskar båda sidors argument så tycker jag det finns poänger både här och var.

  Däremot så kan jag inte för mig liv förstå de argument som läggs fram på den här bloggen. Det känns som att någon gått direkt från samhällslektionen och bestämt sig för att världen alltid blir dålig av militära insatser 🙂

  //Per L

Skriv en kommentar