Grattis Anders Borg – Sveriges egen häxmästare

Det är tidningen Financial Times som har rankat Europeiska Unionens finansministrar. Vinnare är Sveriges egen myskille Anders Borg, som de kallar för en ”häxmästare bakom en av Europas bäst presterande ekonomier”.

Tänk va, vilket skönt jobb. Det verkar ju uppenbarligen inte så svårt att hålla reda på det där med siffror och bugetar och grejer. För med fler människor som tvingas söka socialbidrag, dubbeltmånga unga förtidspensionärer, ökande löneklyftor och en hel del andra bakslag så kan man ändå vinna fina priser och komma med i tidningen.

I många andra yrkeskategorier skulle det anses vara helt vansinnigt att göra tvärt om. En städare som dumpar sopor i hallen, en brandman som tänder eld på hus eller en veterinär som slår katter skulle förmodligen få sparken rätt omgående. Men när det kommer till Svensk ekonomi- och arbetsmarknadspolitik verkar det inte vara så noga. Så grattis Anders, till utmärkelsen och världens kanske softaste jobb.

Det finns 3 kommentarer till “Grattis Anders Borg – Sveriges egen häxmästare”

 • Jag tror att Ung Vänster skjuter sig i foten om de säger att Finansministern har världens softaste jobb. Det är väl nu som förutsättningarna är som bäst för att driva människor ur fattigdom och socialbidrag? Och det kan väl vara en ganska bra grej att ha i ryggen när/om vänstern kommer till makten.

  Jag kan leva med en och annan löneklyfta om det innebär att vi får bättre förutsättningar för att driva fler människor ur fattigdom, arbetslöshet och socialbidrag på lång sikt. Det måste väl ändå vara det primära?

  Jag tycker att detta ska ses mer som en god nyhet för Sveriges ekonomi snarare än ett bakslag för socialistisk politik. Sverige driver ju trots allt fortfarande en bra mycket mer socialistisk linje än vad de flesta övriga länder i EU gör.

  Jag skulle gärna se att Socialdemokraterna eller Vänstern lyckades skrota fram en kompetent finansminister men det har ju visat sig svårt de senaste åren. Fram tills dess tycker jag att vi får låta Borg göra jobbet. ”På vinst och förlust”

 • Kevin skriver:

  Väl sagt!

 • Seppo Liane skriver:

  Det är så märkligt det här, men inte konstigt. Det var de rödgröna som sanerade budgetarna och fick som tack lämna över till borgarna som lever livets glada dagar på det igen. De har hunnit med att dela ut en stor del av den goda ekonomin som skattelättnader, mest till de redan rika. Och i övrigt sitta still i båten så blir man utnämnd till superfinansminister. Det är helt enkelt lite svårt att dela borgarnas självhävdelse, deras paradgren.

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39