Israeliskt ”bildbevis” daterat till 2006

Efter attacken mot Ship to Gaza har Israel pumpat ut ”information” om händelsen. Bilder på påstådda vapenfynd från båtarna sprids till medier och allmänhet.

Nu kommer uppgifter om att informationen kan vara förfalskad. Helsingborgs Dagblad:

”Redan från första stund angrep Israel inte bara de sex fartygen på internationellt vatten. Man attackerade samtidigt informationsfriheten.

Att just ”Mavi Marmara” var först i bordningsräden beror med största säkerhet på att just det fartyget hade en satellitsändare som omedelbart måste slås ut. Och med kraftiga störningssändare kunde man sedan också se till att inga mobilsamtal, bloggar eller twittermeddelanden kunde skickas ut. Ut kom bara bilder och information från Israels armé.

Men med fotografiet ovan hade man oflytet att glömma att radera dess digitala basinformation. Av den kan man utläsa att bilden togs 4 år, 3 månader och 21 dagar innan bordningen. Den 7 februari 2006.”

Relaterat
Läs också det här. Chockerande bilder på stora vapenfynd i samband med attacken!

Det finns 2 kommentarer till “Israeliskt ”bildbevis” daterat till 2006”

  • Fredrik skriver:

    Kameramodellen som användes enligt den ”digitala basinformationen” (haha) lanserades av Nikon först 4 månader efter detta enorma scoops påstådda datum.

    Datumet är alltså inte bara falskt, det är OMÖJLIGT. Det enda någon kan vara säker på är alltså att bilden inte togs på det datum som står i bildens ”digitala basinformation” (haha igen) den kan vara tagen någon gång mellan juni 2006 och nu.

    Meningslöst scoop alltså.

  • Anders skriver:

    Ja faktiskt, pinsamt att någon tar upp detta. Ska jag ställa in min kamera på 2011 och gå ut och ta lite foton FRÅN FRAMTIDEN?!?

Skriv en kommentar