Militärpolis attackerade 1 maj-firare

1 maj

Ung Vänsters och Vänsterpartiets första maj-firande i Stockholm tog en obehaglig vändning för flera av deltagarna. När elva Ung Vänstrare traditionsenligt skulle ställa sig på slottstrappan med fanor blev de påhoppade av militärpoliser som gömt sig bakom turistbussar framför slottet.

– Vi var beredda på att det kanske skulle vara poliser där och då skulle vi aldrig ha gått mot trappan, utan ställt oss framför. Men nu stod det 20 fullt beväpnade militärpoliser gömda bakom bussar och väntade in oss, och när vi kom fram hoppade de på oss, knuffade in oss i sidan på bussen och jag fick ett slag mot mig, säger Jenny Pettersson som var en av de deltagande.

Flera av de som bar fanor var minderåriga, och många var skärrade efter händelsen.

– Direkt när vi såg dem så sa jag åt alla att vi skulle vända, men de fortsatte att putta oss trots att vi var på väg därifrån. Det kändes jätteobehagligt och helt obefogat, säger Jenny Pettersson.

För mer information:

Jenny Pettersson, ledamot i Ung Vänster Storstockholms styrelse: 073-517 57 98

Det finns 4 kommentarer till “Militärpolis attackerade 1 maj-firare”

 • Hans Ola Berglund skriver:

  Ådalen 31 ”light”?

 • Oskar skriver:

  Följ upp på det! Finns det några bilder? Det borde vara möjligt att hitta en ansvarig officerare eller liknande. Det låter som en otrolig överreaktion från MP’s sida.

  • Thomas Johansson skriver:

   Vakthavande befäl är ansvarig officer. Dock har inget olagligt gjorts. Skyddsvakter/polis har full rätt att avvisa->avlägsna->omhänderta de som stör deras vaktuppgift på skyddsobjekt.

 • Adam skriver:

  Får en kännsla av att Moud Olofsson har något med detta att göra.

  Qou: ”Kommunist svin” <<< Mouds kommentar angående V, S och MP.

Skriv en kommentar