Ny kampanj från Ung Vänster: Ge oss jobb, Reinfeldt!

Ung Vänster lanserar en landsomfattande kampanj mot ungdomsarbetslösheten och regeringens passivitet inför den rådande situationen. Mitt i brinnande kris, lutar sig Reinfeldt tillbaka och ser på när mattan dras undan under fötterna på en hel ungdomsgeneration. Istället för att investera för att ta landet ur krisen, låter regeringen Reinfeldt unga människor gå arbetslösa, ofta utan a-kassa och utan att erbjudas möjlighet att vidare- eller omskola sig för att förbättra chanserna att få ett jobb. Det duger inte!

Kampanjen ”Ge oss jobb, Reinfeldt” kommer att pågå de kommande månaderna. Vi ska ställa krav och sätta press på regeringen att agera. Läs Ida Gabrielssons presentation av kampanjen, gå in på kampanjhemsidan, och kontakta sedan din närmaste Ung Vänsterklubb för att vara med i kampanjarbetet. Det är dags att regeringen lägger av med skattesänkningarna och istället börjar fixa jobb!

Det finns 10 kommentarer till “Ny kampanj från Ung Vänster: Ge oss jobb, Reinfeldt!”

 • mikael./_liberal skriver:

  Skönt att se svenskar som förväntar sig att regeringen och politiker skall fixa dom jobb. Jag kanske är naiv men jag verkar ha missat att detta land har blivit en Silverskedsnation!

 • Frölunda skriver:

  Den sittande högerregeringen gick till val som det Nya Arbetarpartiet. Man framställde sig som de som äntligen skulle lyssna på oss vanliga löntagare. Tro fan att vi då ska kräva att de faktiskt också för en politik för full sysselsättning och börjar bekämpa arbetslösheten istället för att jaga de arbetslösa med blåslampa.

 • Anonymous skriver:

  Curling-generationen har visst organiserat sig. Mer i bidrag istället för att låta människor behålla mer av sin lön.

 • Adam skriver:

  Silverskedsgeneration? Curlinggeneration? Jo det kanske stämmer, för de som har pengar.

  Jättebra att alla ska ut i arbete men vart finns jobben? Ska vi skrämmas till att ta ett jobb till en skitlön (i bästa fall) annars riskerar vi att bli av med vår a-kassa? Skrämseltaktik är ett bra sätt att få ner löner på, då kan vi ju anställa fler.

  Förresten, jag tycker att det är underbart att vi har ett ekonomiskt system som kan braka sönder och samman titt som tätt =)

  Ge oss jobb, Reinfeldt!

 • Anonymous skriver:

  Skitjobb? Ja, det är ofta tråkigt att ta bussen till jobbet 0730 fem dagar i veckan för en ganska måttlig lön. Men vilka är de unga som nu går arbetslösa och som skulle få jobb av att bygga hyresrätter eller järnvägar? Är det de arbetslösa ungdomarna från multimediaprogrammet eller musikgymnasierna?

 • Orlando Furioso skriver:

  Nej, hos mig får ung vänster inte jobb. Jag tror att de är för bortskämda och vill inte jobba.

 • Anonymous skriver:

  Att starta en kampanj med parollen ”ge oss jobb renifeldt” är lika korkat som om en läkare som just ställt diagnosen hjärnhinneinflammation på en patient istället för att ge pencilininjektioner starta en kampanj under parollen”ge min patient en frisk hjärnhinna, Pneumokocker!”

 • Gryningsräd skriver:

  Tänk va’ enkelt det hade varit att bara ”skapa jobb”. Anledningen till att det inte finns tillräckligt med jobb är det är dyrt att anställa i Sverige.

  Hög skatt på bensin för att vi skall köra mindre, hög skatt på alkohol för att vi skall dricka mindre. Då borde det ju vara så att hög skatt på arbete gör att det arbetas mindre.

  I Sverige har vi, men höga ingångslöner, trög arbetsmarknad och höga anställningskostnader, tagit bort alla ”nybörjarjobb” vilket alltid drabbar unga, oerfarna och andra ”osäkra kort” (handikappade, invandrare osv). Tråkigt bara att väldigt få politiker vågar inse det och ta tag i problemet. Istället blir det lappningar&lagningar med minskad arbetsgivaravgift, riktade stöd och utbildningar.

 • Anonymous skriver:

  korkad affisch.

  gör det verkligen enkelt för borgarna att attackera vänstern för att vilja omyndigförklara invånarna.

 • Anonymous skriver:

  Finns det inga jobb så skapar man jobb. Så enkelt är det.

Skriv en kommentar