Sluta häng på Stureplan, Centerpartiet

Idag gick Centerpartiet ut med att man vill ha sänkta ingångslöner på hela arbetsmarknaden, inte bara för unga. Man talar om sänkta löner på över 20-25 %, vilket för ett restaurangbiträde skulle innebära 10 500 kr i månaden före skatt.

– Nu får det vara nog. Centerns förslag är bortom all rimlighet och visar att de helt saknar förståelse för hur det är att jobba för de skitlöner som redan idag är verklighet. Inte nog med att man serverat skattesänkningar och rabatter till företagen, nu kommer man med det här mitt i avtalsrörelsen, säger Ung Vänsters förbundsordförande Stefan Lindborg.

– Vi föreslår att alla Centerpartiets riksdagsmän skänker bort sina löner och lever på 8000 kr under en månad. Om de vill kan de få tips av Ung Vänster om hur man får ihop det. Ett första steg kan vara att sluta hänga på Stureplan – det är rätt dyrt där, avslutar Lindborg.

För mer information kontakta:
Felicia Ohly, pressekreterare, 073-400 08 09

Det finns en kommentar till “Sluta häng på Stureplan, Centerpartiet”

  • Mathias Westbrand Emilsson skriver:

    Hej!

    Jag är medlem i Ung Vänster och tycker att det är jättebra att vi går emot Centerpartiets förslag. Det är helt orimligt att man ska sänka lönerna, mer behöver jag inte skriva. Men jag tycker det är tråkigt att man ”helvettiserar” Stureplan. Men missuppfatta mig inte, jag hänger absolut inte på Stureplan och har aldrig planerat att göra det. Men det jag menar är att det är ett undermåligt retoriskt grepp som jag tycker känns lite gnälligt. Om folk vill hänga på Stureplan, sure det är ju trots allt deras val trots hur överklassigt och snobbigt det är. Vi är emot överklass, inte överklassen (skillnad på fenomen och människor) och inte heller Stureplan, så att försöka få Stureplan att låta så demoniskt är lite onödigt enligt mig, men det är ingenting jag inte håller med om. Hoppas ni förstod mitt svammelinlägg, bra sagt annars! 🙂

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39