Vi har en ny förbundsordförande: Stefan Lindborg

På kongressen i Sandviken som avslutades idag, valdes Stefan Lindborg till ny ordförande för Ung Vänster. Stefan är en 26-årig Boråsare, som numera bor i Fisksätra utanför Stockholm. Under det senaste året har han varit förbundssekreterare för Ung Vänster, men dessförinnan jobbade han som bagare och studerade nationalekonomi.

I sitt tal till kongressen, drog han upp riktningen han vill leda förbundet i de kommande åren:

– Det är en svår tid, högern har vunnit mark och vänstern behöver kliva fram och ta ett större ansvar. Tillsammans med resten av förbundet hoppas jag kunna skaka om högeretablissemanget och driva på för ett systemskifte från vänster.

Några av de prioriterade uppgifterna för förbundet under de kommande åren, kommer att vara att prioritera ungas situation på arbetsmarknaden, både genom att driva en politik för bättre yrkesutbildningar och tryggare villkor på arbetsmarknaden, men också genom att organisera fler yrkeselever i Ung Vänster.

Det finns 2 kommentarer till “Vi har en ny förbundsordförande: Stefan Lindborg”

  • Anonymous skriver:

    Trist att inte Ida finns kvar som ordförande. Men det ska bli spännande att se vad Stefan kommer att göra. Det här kan nog ändå bli riktigt bra!

  • Anonymous skriver:

    Vänsterpartiet finns snart inte kvar ändå!

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39