Caremachefer plockar ut miljoner på äldres bekostnad

Äldre som får sitta i kissblöjor, som får sova på golvet och som får fel kost på grund av stressad personal. Under veckorna som gått har det kommit nästan dagliga rapporter om vanvården på Caremaboenden runt om i landet. Nu berättar SVT att tre chefer under förra året kunde plocka ut 120 miljoner kronor i vinst.

Det är vansinnigt, och man blir arg och kanske illa berörd. Men egentligen är det inte så märkligt. För när vinst tillåts gå före kvalitét och mänskliga värden så är det sånt som händer. Det enda rimliga vore att förbjuda vinstdrivande företag att tjäna pengar på allas vår gemensamma välfärd.

Läs också uttalandet Stoppa gangstervården från Ung Vänsters verkställande utskott.

Det finns 2 kommentarer till “Caremachefer plockar ut miljoner på äldres bekostnad”

  • Daniel skriver:

    Kan inget annat än hålla med dig. Detta är dock den bittra sanningen…

  • Hilda skriver:

    Tycker att det är oerhört PINSAMT att se ung vänster som står utanför en Örebro skola och säga att skolan är det sämsta val man kan göra. En skola som har fått bra respons av både skolverket och andra myndigheter. Att dessa personer står utanför och trakaserar både lärare och elever som ber er att gå därifrån så att man kan fortsätta genomföra ett Öppet Hus. Det var flera personer från skolan som tog illa vid sig av denna kritik och dess trakasserier, men jag kan nog inte mer än att skratta. Vill man kritisera en ägandeform av skola så kan man gå till riksdagen eller kanske en tidning. Det fanns ingen på skolan som hade ett dugg att göra med ägandeformen.
    Pinsamt var ordet.

Skriv en kommentar