Hem / Feministiskt självförsvar

Feministiskt självförsvar

Det feministiska självförsvaret är vårt svar på det sexualiserade våldet och är ett fysiskt och mentalt självförsvar skapat av tjejer för tjejer. Feministiskt självförsvar skiljer sig från andra former av självförsvar eftersom det är tjejseparatistiskt och har sin grund i feministisk ideologi. Det feministiska självförsvaret är uppdelat i flera delar: bland annat en diskussionsdel, en fysdel och en juridisk del. Vi diskuterar hur det är att vara tjej i dagens samhälle och delar våra erfarenheter i ett tryggt rum. Vi hittar våra gränser och lär oss att försvara dem mot våld och andra kränkningar. Vi lägger vi stort fokus på att diskutera könsmaktsordningen, hur det är att leva som tjej i dagens samhälle och att stärka tjejer som individer och som grupp.

Genom det feministiska självförsvaret skapar vi ett rum där alla som identifierar sig som tjejer kan diskutera sina erfarenheter, stärka varandra och hitta gemensamma strategier. Under passen lär vi oss att göra det som könsmaktsordningen ständigt försöker hindra oss från att göra: höja rösten, säga ifrån och stå upp för oss själva. Alla våra pass leds av utbildade och diplomerade instruktörer.

Boka i feministiskt självförsvar

Alla kan boka feministiskt självförsvar. Vill ni ha pass med våra instruktörer på er skola, i er förening, för kompisgänget eller något annat – hör av er!

Bokningar i Stockholm gör ni via: https://feministisktsjalvforsvar.nu/

Bokningar i Skåne gör ni via: https://sjalvforsvarskane.se/

För bokningar i resten av landet mejlar ni [email protected]