Civila offer i Gaza

Deltog i manifestationen i Göteborg idag. Cirka 500 personer visade sitt stöd för Gazaborna och sin avsky för den israeliska arméns övergrepp. Antalet civila offer stiger när Israel fortsätter bombningarna för tredje dagen i rad.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=sVYcCl73m-I&hl=sv&fs=1]
Varning för känsliga bilder

Gå med i Facebook-gruppen Utvisa Israels ambassadör!

Andra som bloggat: Esbati, Svensson, Bjereld, Wester, Löfqvist, Jinge
I medierna: DN1, DN2, DN3, SvD, Aftonbladet, Expressen, HD, GP

Det finns 8 kommentarer till “Civila offer i Gaza”

 • Anonymous skriver:

  Ja eftersom Hamas och andra terrorister väljer att gömma sig bland civila så blir konsekvensen att även de civila drabbas.

  Om bråkstakarna hos palestinierna vågade träda fram och stå för vad de gör och slåss öppet så skulle inte de civila behöva drabbar och det palestinska folket skulle slippa ifrån sina plågoandar bland det egna folket.

 • päronhalvan skriver:

  Hammas gömmer sig? Vet du ungefär hur stort området är där 1,5 människor är instängslade?
  – Det är bra trångt.
  Den synen Israel har på civila människoliv är ungefär den samma som Josef Stalins eller Hitlers.

  -Du vet kanske också att en del av Israeliska strategin är att bomba civilamål för att sprida skräck och en känsla av maktlöshet.
  Dom vill få det Palestinska folket att ge upp och ställa upp på deras orimliga vilkor.

 • Sebbe skriver:

  Du har bra koll Päronhalvan.
  Gaza city som varit mest attackerat är mindre tätbefolkat än diverse svenska städer.

  Enligt rapporter även från Palestinska källor var runt 60 av dom 300 dödade civila.

  Det är en jäkla bragd av Israel att döda 240 motsåndsmän med tanke på att det ingår i Hamas taktik att gömma sig och begå krigs handlingar i civila bostads hus och instututioner.
  Detta är en mycket gammal taktik som användes redan av PLO och hizbolla när man angrepp Israel från Kristna bostads delar av Beirut eller Gaza för att Israels svar både skulle döda andra klassen invånare och ge oppinions bildande civila döds offer.

  Det är ganska roligt att se vilken sne vriden bild av denna konflikt vänster sverige har.

  Denna konflikt handlar om så mkt mer än teritorium.

  Judarna har alltid funnits i ”Israel”

  Efter andra värdskriget delades flera stater upp i regionen utan större hänsyn till om vissa folk grupper hamnade på fel sida gränserna.

  Efter statsgräns-dragningarna erkändes Israel av FN och Judar som bode i regionen flyttade till Israel även från europa i efterdyningarna till Förintelsen.

  Till skyllnad från Israel som gav palestiner Israeliskt medborgar skap så inrättade deras arabiska broderfolk sk flykting läger för dom palestiner som hamnade på deras sida i gräns dragningen.
  Dessa flykting läger dinns kvar ännu idag.

  Agendan var ganska klar.
  Av religösa fanatiska skäl kan dom arabiska länderna runt om israel alldrig acceptera att en av dom heligaste platserna i Islam till lika det heligaste inom kristen dommen och juden dommen, Tempel berget i jerusalem, hade hamnat utan för Uman hos dhimituder.

  Det finns mindre smickrande stycken i Koranen om judar och vad som bör göras med dom, med tanke på det var det kanske både förvånade för det religösa palestinska ledarskapet som ett årtionde tidigare hade slutit avtal med Hitler vid ett möte 1938 om att bidra till den slutgiltiga lösningen att resultatet istället blev Israel.

  Att cementera Palestinernas lidande blev således en viktig politisk brännpunkt för att hålla en religös konflikt brinande under täck manteln att vara territoriell.

  Man ska ha i åtanke att om man bortser från dom gånger det varit värst för Judarna i europa så har dom alltid behandlats bättre här av vad dom gorde i den muslimska värden.

  Man snackar ofta om ockuperade områden i frågan israel, det må så vara, frågan som ofta glöms bort är att områdena i fråga ockuperades efter angrepps krig från arabiska stater mot israel, Historiskt sett har det sällan varit kotym att en angripen makt lämnar tillbaka territorium man tagit i ett krig där man själva blivit attackerade.

  Hamas vill utplåna Israel, man vill förnedra israel man vill döda barna, kvinnor och andra oskyldiga i massor.Man vill utplåna Israel från kartan och döda varenda jude man överhuvud taget kan.
  Man Indoktrinerar barn till rent skär hatlära.

  När vapen vilan var slut avfyrade man 200 raketer på ett dygn. Ingen e gladare en Hamas,Israel respons är precis det Hamas vill ha, ju fler döda civila i gaza, allt som kan användas i oppinionen för att hetsa Iran och andra Islamistiska stater att våga ta steget och läga sig i konflikten…

  Hamas måste bort, med hamas vid rodret alldrig fred alldrig ngn lösning.

  Så länge dom helt enorma bistånd som palestinerna får används till koruption vapen och bombyggen istället för utbildning infrastruktur och samhälls uppbygnad kommer situationen går runt runt i all evighet.

 • Helsingborgare skriver:

  Helsingborgarnas demonstration mot attackerna i Gaza gick över förväntan.

  500-1000 pers samlades i en stor demonstration och tågade från GA-torg fram till Kärnan.

  Hela stan var fylld med folk.
  Och allt började med ett sms-utskick!

  Ung vänster Helsingborgs video:
  http://www.youtube.com/watch?v=Hjun3T5Slvc

 • Helsingborgare skriver:

  Helsingborgarnas demonstration mot attackerna i Gaza gick över förväntan.

  500-1000 pers samlades i en stor demonstration och tågade från GA-torg fram till Kärnan.

  Hela stan var fylld med folk.
  Och allt började med ett sms-utskick!

  Ung vänster Helsingborgs video:
  http://www.youtube.com/watch?v=Hjun3T5Slvc

 • Helsingborgare skriver:

  Oj. Råkade posta två gånger.

 • päronhalvan skriver:

  Sebbe jag vet inte var du fått dina siffror ifrån. Förmodligen från någon liberaler-för-tortyr hemsida. Antalet döda är nästan 400 och antalet sårade ligger på ca 2100. De flesta civila.

  Gaza city är väldigt trångt och förfallet fråga någon som varit på plats.

  Det är mycket skrämmande att höra ett öppet stöd för en Apartheidnation (gillade du den i Sydafrika också?), som föst ihop ett folk till ett litet område och sedan byggt en mur kring det. En mur som förövrigt får Berlin-muren att verka som ett vänligt litet trädgårdsstängsel.

  Som enligt FN bedriver en olaglig ockupation av området. Du visar också ett öppet stöd för en nation som arresterar och använder tortyr mot barn.
  En nation som konstruerat en splitterbomb innehållande plastbitar som inte syns på röntgen, som använder okonventionella vapen som anti-personella minor och ännu värre drakminor.

  Drakmina = en mina som har förklätts till en leksak, som har barn som mål. Israel ”ärvde” drakminor från USA som använt dom i Vietnam, Laos och Khambodja.

  Du vet också att Hamas är splittrat i en militant och en politisk gren som har väldigt lite med varandra och göra, precis som PLO var splittrat. Du vet säkert att pengarna som går till raketbyggen på den militära sidan kommer från Israel som pumpade in pengar i Hamas på 70-talet
  för att förinta PLO.

  Det är sant att palestina styrs av religiösa extremister, tyvärr. Men det gör Israel också: Dom har ledare som anser landet vara deras för att dem fick det av Gud för 3000 år sedan. Som tror att Gud står bakom dem i deras kamp.

  Jag stödjer absolut inte Hamas raketattacker. Jag är emot mord, tortyr och förtryck. Jag är för att palestinierna släpps ut ur ”världens största koncentrationsläger” och får ta del av ett land som rätteligen tillhör dem.

  Nu kommer vi till en intressant fråga: om muren inte hade byggts hade Hamas då tagit makten? *Troligtvis inte.

  Slutligen: Om kriget är inriktat på att slå ut Hamas militära mål. Varför får inte journalister komma in ?
  Israelerna sköt som känt en journalist från Reuters för att tydligt visa: här ska ni inte in!

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39