Det är män som slår

Den 16 oktober publicerades Kristian Lundbergs debattartikel ”27 200 misshandlade kvinnor” i HD. Han skriver om mäns våld mot kvinnor och kvinnors utsatthet i det svenska samhället. Om hur samhället slår ner på de kvinnor som anmäler misshandeln, om hur kvinnors ekonomiska underordning hör ihop med våldet och om att mäns våld mot kvinnor inte handlar om enskilda män som slår utan om ett samhällsproblem.

Den här artikeln har startat en enorm debatt om just mäns våld mot kvinnor. Det Lundberg skriver väcker känslor. Antifeministerna skriker sig hesa om hur man osynliggör våldet mot män, samtidigt som ett flertal artiklar med feministisk analys har publicerats om ämnet. Läs till exempel Elin Grelsson som skriver väldigt bra om att vi måste våga tala om våldet mot kvinnor.
Varje dag utsätts kvinnor för sexuella trakasserier, våld och övergrepp, både psykiskt och fysiskt. Oftast av någon som står dem nära. Nästan alltid en man. Över hälften av alla tjejer som fyllt 15 år har utsats för trakasserier, hot eller våld av en man. Om vi ska kunna prata om det här som ett samhällsproblem måste vi också kunna prata om det faktum att det är män som slår. Sen kan antifeministerna skrika sig hesa bäst de vill.

Det finns 3 kommentarer till “Det är män som slår”

 • Itsbugart skriver:

  Så jag måste ha fantiserat ihop alla mina hemska barndomsminnen av hur det var MIN MAMMA som slog sin man. Som i sin tur slog mig och min lillbror (eftersom skiten rinner ner).

  Våldet i hemmet väldig ofta osynliggörs. Nu känns det som du vill göra mig osynlig en gång till. NEJ TACK!

 • Moa skriver:

  Men det är ju inte det Lena skriver. Det är klart att det är förjävligt vem som än slår. (Precis som att det inte blir mindre jobbigt att bli misshandlad bara för att det finns andra barn som svälter.) Men ibland kan det vara nödvändigt att titta på strukturer för att få en tydligare bild. (Det brukar ju annars vänsterpartister vara rätt bra på Erin.)

  En majoritet av alla tjejer över 15 har utsatts för våld av en man. Samtidigt är det någonting man nästan aldrig pratar om. Mäns våld mot kvinnor är ett enormt samhällsproblem som måste uppmärksammas.

 • Anonymous skriver:

  Moa
  nej det är så lena skriver.

  Det är inte kvinnor som drabbas värst, det är män och våldet mellan man och kvinna är jämställt. Internationella undersökningar visar att kvinnor slår mera i relationer.
  Så sluta sitt och tyck synd om er själva och lär er vad riktig jämställdhet innebär. Vad tror ni att ni någongång kommer få mer än två personer som lyssnar om ni håller på med era lögner.

  Du säger att det är ett enormt problem, varför ska vi bry oss då män drabbas värst, tror du att vi ska leka riddare och komma rädda stackar drabbade kvinnor eller?

  Skärpning och bli en mer human människa

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39