Det här med rubrik och vinkel

Man kan ju välja vinkel på saker och ting. Antingen kan man säga som DN:”Vänsterpartister kräver Ohlys avgång”. Eller så skulle man kunna säga ”97,7 procents stöd för Ohly”. Same, same but different liksom.

Det finns 9 kommentarer till “Det här med rubrik och vinkel”

 • Menar det. Tror dom sa 30 av 1300 förtroendevalda på TV4 igår. Hoppas tittarna själva inser att det faktiskt inte var särskilt mycket.

 • Daniel Scythe skriver:

  Jag har funderat lite här om idéer kring framtiden för Vänsterpartiet
  http://danielscythe.blogspot.com/2009/06/vansterns-framtid-ar-framtiden.html

 • Anonymous skriver:

  Så här ynkligt behandlas statistik i media idag. Det är bedrövligt! Ibland frågar jag mig om de ens förstått att statistik är ett trubbigt verktyg. Oftast kan statistik inte användas för att understryka det siffrorna ”visar”. Nån sa nångång: det enda man kan använda statistik till är att titta på ”vad visar statistiken INTE”. Precis så är det!

 • Anonymous skriver:

  Vi måste dock vara självkritiska över valresultatet. Vi ute i föreningarna anser att Ung Vänster har haft en ganska dålig planering i detta. Man har lagt rikstinget mitt i valrörelsen. Detta har gjort att vi som är svaga partiorganisationer, och skulle haft god hjälp av ung vänster, inte kunnat få detta för att dela ut material och sprida vårt budskap. Framgången för Piratpartiet visar att Ung Vänster måste intensifiera uppvaktningen i skolorna eftersom många av de som röstat på piratpartiet inte har en aning om att vänsterpartiet täcker helt in den politik som piratpartiet vunnit sina röster på. Och då måste det vara något fel om inte ungdomar känner till detta.

 • Mattias Enroth skriver:

  Nåja. Det var faktiskt ett 30-tal av 300 svarande.

  Men det hade varit mer intressant att se vad övriga 270 hade att säga.

 • Anonymous skriver:

  Vad är detta? Först läste jag att det var ett 100-tal deltagare i denna enkät, sedan läste jag nån annanstans att det var 1000. Och nu säger Mattias 300. Mycket märkligt! Inte ens den siffran över antalet kan vi alltså få klart redovisad……….

 • 30 av 1300 skulle väl snarare indikera ett ÖKAT stöd? På kongressen i juni 2008 omvaldes ju Ohly med 203 mot 14, d.v.s. knappt 7% var mot Ohly, och nu skulle då alltså 2,3% vara mot Ohly. Inte samma grupp som utfrågades så att säga, men med den logiken…

 • Anonymous skriver:

  Politikerbloggen skickade ut enkäten med fyra frågor till 1 300 vänsterpartister. 300 hann svara innan Politikerbloggen/TV4 gick ut med skandalrubriken något dygn senare. Av dessa 300 är det alltså 30 som inte längre har förtroende för partiledaren. Den erfarne noterar också att flera av de vanliga antagonisterna till Ohly finns representerade bland dessa 30; enkäten blir alltså ännu ett verktyg för en partiminoritet att föra sin opinionsbildning mot Ohly genom mainstreammedia.

 • Anonymous skriver:

  ”Familjen Bonnier gillar inte vänsterpartiet och vill att Lars Ohly avgår”

  Bättre och mer ärlig rubrik.

Skriv en kommentar