Flow och flum för tre miljarder

Alliansfritt Sverige lustmördar regeringens jobbcoachsystem. Härligt! Läs!

”Den enda utvärdering som gjorts har genomförts av SVT och landat i slutsatsen att 2% av klienterna får jobb tack vare coacherna. Mer exakta utvärderingar bör göras, men siffran ger en tydlig indikation. Eftersom coachföretagen får 20.000 kronor per klient så innebär det en kostnad för samhället på cirka en miljon per förmedlat jobb. Och det är bara förmedlingskostnaden.

Välkommen till en aktiv arbetsmarknadspolitik! Kalaset går loss på 3 miljarder kronor. Du betalar.”

Det finns 4 kommentarer till “Flow och flum för tre miljarder”

 • Jonas skriver:

  Bra att ni tar avstånd från slöseri med skattepengar inom offentlig sektor!

 • neon skriver:

  Jag är inte odelat positiv till dessa jobbcoacher. Pga. av den nu rådande efterfrågan verkar det som vilken kreti och pleti som helst kan ta jobb som detta och förmedla jobb.

  De flesta av oss vet att det krävs personer med lååååång erfarenhet och gedigen utbildning om man skall jobba som coach.

  Å andra sidan är jag inte positiv till Arbetsförnedringen heller. Skulle jag skriva på vilket sätt de suger skulle de ta sida upp och sida ned, men kort och gott: De är inkompetenta, långsamma och för långt i från verkligheten för att kunna göra ett bra jobb. Som arbetssökande måste man passa in i deras färdiga mallar(dvs vara inom de vanligaste kategorierna av jobbsökande, ex. vård, skola, omsorg, verkstad, bygg etc. etc.), annars förvandlas förmedlarn till ett desorienterat frågetecken.

  Endast 26% av alla jobb som skapas förmedlas via AF. Det säger ju en hel del…

  Den bästa jobbsökningen man kan ha bygger på sig själv, sitt kontaktnät och en erfaren coach

 • Anonymous skriver:

  Det är ju fortfarande 0,3 miljoner mindre än vad plusjobben kostade, med den stora skillnaden att plusjobben skapades i offentlig sektor och coach-förmedlade jobb även i privat sektor.

 • Anonymous skriver:

  …och plusjobben sällan ledde till riktiga jobb baserade på en efterfrågan. Ofta fanns jobben endast kvar så länge olika bidrag fanns. Som bäst resulterade de i deltid och vik

Skriv en kommentar