Första vallokalsundersökningen presenterad

Vallokalsundersökningarna presenterades för en liten stund sedan. Enligt denna första prognos, ser Vänsterpartiet ut att tappa 7,1 procent, sedan förra valet och landar på 5,7 procent. Det innebär förmodligen även att partiet går från två till ett mandat i Europaparlamentet.

Hanna Löfqvist, andranamn på Vänsterpartiets lista kommenterar till Ung Vänsterboggen:

– Det enda jag känner mig lättad över, är att det är Piratpartiet och inte Sverigedemokraterna som verkar komma in. Det kan jag leva med.

Det finns 3 kommentarer till “Första vallokalsundersökningen presenterad”

 • anna skriver:

  Röstade på v, synd att det inte gick bättre : ( jag vet inte om V nått ut så bra, har tänkt på det mycket senaste veckan att jag hört reklam på radion från jättemånga partier men inte V.

 • Nicklas Eriksson skriver:

  Leva med? PP kan lika gärna liera sig med lepenister eller BNP om de kommer in! Hur kan du leva med det?!

  Undrar hur lång tid det ska ta för er folk att fatta att PP är i princip lika illa som vilket borgerligt/konservativt parti som helst?!?

 • Rickard Olsson skriver:

  Nicklas, nej, vi kommer inte att liera oss med vilken grupp som helst. Vi har gott om vänsterfolk i partiet så det är inte ens säkert att ALDE eller de Gröna är tillräckligt nära mitten för att de ska bli nöjda. Vi kan tom bli grupplösa. Annars har ju GUE/NGL sträckt ut en hand till oss via Jens Holm. Vi får se.

  Och ja, en av de saker jag är mest stolt över i det här valet är att vi lyckades döda SD och jag hade gärna sett att t.ex. KDs mandat gått till er istället…

Skriv en kommentar