Ganna får stanna

Idag klockan 15.55 skulle Ganna Chyzhevska ha utvisats till Ukraina. Men nu verkar det onekligen som om hon får stanna och att Migrationsöverdomstolen ska ompröva beslutet. Utvisningsbeslutet har mött omfattande protester och en hel del uppmärksamhet både på Arlanda, på facebook och i medierna.

Vi är många som glädjs över beskedet och hoppas att Ganna snart får besked om att hon får stanna i Sverige på riktigt.

Läs också Stefan Lindborgs artikel om Ganna på Newsmill.

Det finns 3 kommentarer till “Ganna får stanna”

 • Gryningsräd skriver:

  Faktafel: regeringen eller ministern har inget att göra med utvisningen. Det är Migrationsverket som tar beslutet.

  Ministrar får heller inte lägga sig i myndighetsutövning (sk. ministerstyre).

  Så ni kan ta bort två av tre skyltar.

  Sedan var det ju fantastiskt bra att Europadomstolen kom emellan och stoppade utvisningen. Önskar bara att vi kunde ha en liknande författningsdomstol i Sverige också. Men har för mig att Vänstern är emot detta?

 • Tove Liljeholm skriver:

  Nja, är det någon som har med migrationspolitiken att göra så är det ju migrationsministern.

  Regeringen står för den inhumana politik som gör att människor som flyr förtryck och förföljelse skickas tillbaka trots överhängande hot om tortyr och kanske till och med döden. Eller som i Gannas fall – omöjliggör för en gammal tant att leva sina sista år i livet tillsammans med sina annhöriga.

 • Gryningsräd skriver:

  Migrationspolitiken ja – men inte beslutet. Jag är för dåligt insatt i de exakta ordalydelserna i lagtexter, men i och med att Europadomstolen gick emot Migrationsverkets beslut antar jag att det är fel på själva beslutet och inte Sveriges lag.

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39