Gränspolisens ID-kontroller i tunnelbanan stoppas

Under eftermiddagen har bland annat Ekot rapporterat om att gränspolisen i Stockholm stoppar ID-kontrollerna av människor i tunnelbanan. Anledningen är att man fått mycket negativ uppmärksamhet både i media och av allmänheten.

Det är en viktig seger och visar att många tillsammans kan förändra. Samtidigt ska vi komma ihåg att kontrollerna och REVA bara är resultatet av politiska beslut. Polisen och Migrationsverkets riktlinjer om att kraftigt öka antalet utvisningar ligger fortfarande kvar. I helgen samlas vi runt om i landet för att protestera mot REVA och för en mänsklig flyktingpolitik.

Läs mer på Facebookeventen:

Det finns 4 kommentarer till “Gränspolisens ID-kontroller i tunnelbanan stoppas”

 • mattlo skriver:

  REVA är INTE över, polisen kommer INTE sluta kontrollera ID i tunnelbanan. http://mattlo.se/id-kontrollerna-slutar-inte/

 • Anonymous skriver:

  REVA är som du skriver grundat i demokratiska beslut. Men det skiter ni i. Demokratin.

 • Tove Liljeholm skriver:

  Nej, det är mycket möjligt att de fortsätter med kontrollerna och ingen har ju sagt någonting om strax utanför tunnelbanan. Och ingen har lovat att sluta kolla folk utanför BUP eller på gatan.

  Men det är ändå en delseger om än liten. Det visar att det faktiskt finns en stor opinion för att riva upp REVA. Men självklart fortsätter vi protesterna, om möjligt ännu högre!

 • Tove Liljeholm skriver:

  För övrigt är också migrationsminister Tobias Billström demokratiskt vald, men inte gillar vi honom mer för det. Vi har vår rätt att protestera mot skitpolitik och utan protester, ingen förändring.

Skriv en kommentar