Imperialism är fortfarande inte okej

Den relativa tystnaden i media kring kriget i Irak är skrämmande. USA fortsätter sin imperialistiska ockupationspolitik och Mr Bush förhandlar med sina oljekompisar på högvarv. Men var var massförstörelsevapnen?

Amnesty rapporterar om illegala fängslanden och övertramp mot mänskliga rättigheter, men vem bryr sig? Vi måste bry oss.

Det är inte okej att ockupera ett land och döda civilbefolkning för sina egna ekonomiska intressens skull. Vi kräver att få veta vad som händer i Irak. När ska FN få spela den ledande rollen i fredsprocessen? Kommer den dagen när engelska och amerikanska militära styrkor ställs till svars för att ha skjutit demonstranter och torterat fångar?

Istället för att en gång i veckan rapportera om incidenter i Irak krävs en nyhetsrapportering av Iraks demokratirörelse och de övergrepp som det irakiska folket får utstå.

Ung Vänster förbundsstyrelse
030817

Det finns ingen kommentar än, bli först!

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39