Lika, fast rätt så olika på nåt sätt

Den gamla goa hysterikan kontra manliga geniet. Läs här.

”Om Maja Lundgrens bok skrev han stenhårt att hon åker snålskjuts på kändisfaktorn, att en roman måste vara något mer än ett revanschistiskt utspel och att Lundgrens bok ”får en obehaglig grundton av illvilja”

Om Lars Norén – som i ”En dramatikers dagbok” skriver att ”Jag vill ha kall hämnd. Jag vill se dem krossade” – skriver Malmberg att Norén med namngivandet och elakheterna vidgar möjligheterna till frispråkighet och sanning.”


Så kan det gå.

Det finns 6 kommentarer till “Lika, fast rätt så olika på nåt sätt”

 • Sandra Ingvarsson skriver:

  Hej! Min kommentar har inget att göra med texten i detta blogginlägg, men jag vill ändå framföra den till er i ung vänster som tidigare medlem i mina ungdomsår. Jag reagerar starkt på vänsterns tystnad i vissa frågor:
  Alltså – jag anser att det är Skamligt med stort S att vänstern inte engagerat sig mer i de förändringar i sjukförsäkringen som håller på att införas Just Nu.
  I dagarna klubbar regeringen igenom Rehabiliteringskedjan, ett riktigt obehagligt människofientligt förslag som drabbar de som har minst, de som är mest utsatta, de sjuka och svaga.
  Och sedan står Lars Ohly på första maj och pratar om konflikträtten i EU samt Palestinafrågan?? Kan vänstern bli mer verklighetsfrånvänd??! Nu när vi skulle behöva mobilisera oss, gå man ur huse och protestera, när de statliga myndigheterna börjar likna företag och lagarna stiftas över huvudet på oss, folket, ska vi bara sitta och gapa då? Och engagera oss i utrikesfrågor och trött vänta tills nästa val?
  Nej, vänstern, man har fått regeringar att backa förr med stora medborgerliga protester, och ni och jag ska värna om att de svagares röster blir hörda och det med besked…
  Skäms vänstern och skäms Lars Ohly!

 • William skriver:

  Statliga myndigheter är företag med våldsmonopol.

 • Frame skriver:

  Som svar på sandra ingvarsson så vill jag bara säga att det behövs politisk strejk mot borgarregeringen men det är ju vänsterpartiet och socialdemokraterna emot. Du har fett rätt i att vi måste mobilisera oss – här och nu!

 • Sandra – jag håller med dig, det behöver ordnas protester och föras en aktiv oppositionspolitik. Det görs också, men vi behöver göra mer. Däremot finns det ingen motsättning mellan att bedriva motstånd mot regeringens politik och t.ex. att tala om EU och konflikträtten. Det systemskifte som håller på att drivas igenom med EU som verktyg kan komma att få minst lika stora konsekvenser på den svenska arbetsmarknaden som mycket av regeringens politik. Fackens rätt att ta till stridsåtgärder för att få till stånd kollektivavtal är i och med Lavaldomen hotad. Det tycker inte jag kan klassas som utrikespolitik. Jag tycker inte att det är verklighetsfrånvänt att försvara kollektivavtalsmodellen, tvärtom.

 • Anonymous skriver:

  Varför ville då UV:s styrelse ha en skrivning på kongressen om att UV var emot politiska strejker? har ni ändrat er i FS?

 • FS skriver:

  Ingen skrivning mot politiska strejker är antagna på någon kongress.

Skriv en kommentar