Livets Ord, är det ett yttre hot nu?

Kan det verkligen stämma? Har FRA avlyssnat Livets ord-pastorn Ulf Ekman? Ryktet säger så. Det säger vidare att Ekot har en lista på personer som blivit avlyssnade.

Mycket som rör FRA: s verksamhet är omhöjt av ett mystiskt dunkel. De ansvariga svarar inte på frågorna som uppkommit i debatten. För att det är hemlig underrättelseverksamhet de bedriver, förstås. Men det ger också upphov till ryktessurr som är svårt att avgöra sanningshalten i. Jag säger inte att Ekman-avlyssningen inte har inträffat, visst kan det stämma. Men det är lite frustrerande att inte veta. Hur ska vi då veta vad FRA verkligen använder sina utökade befogenheter till efter att lagen eventuellt trätt i kraft, vilka de spanar på och inte? Hur ska vi kunna veta när de frångår snacket om ”yttre hot” och börjar spana inåt, på de egna medborgarna. Är det värt risken?

I medierna: Ekot, DN, SvD, Aftonbladet, Expressen

Det finns 7 kommentarer till “Livets Ord, är det ett yttre hot nu?”

 • Rykten och sopa under mattan attidyden är ett stort hot mot vårt demokratiska samhälle.

  Väldigt bra skrivet inlägg som jag håller med till 100%

  Nu börjar även fler o fler borgare vackla och vända efter vart vinden blåser. Ska bli spännnade att se vad som händer när vår motion om avskaffadet av FRA lagen kommer till riksdagens bord.

 • Stefan skriver:

  Om sanningen ska fram så skulle dock ni i vänstern avlyssna var enda svensk om ni bara hade möjligheten. Så har ni gjort i alla andra länder ni tilltvingat er makten i.

 • Anonymous skriver:

  FRA besöker oss alla. De har t.ex. besökt min vän ELin’s blogg…
  http://ostrukturerat.blogspot.com/2008/07/fra-har-beskt-mig.html

  /Tove

 • Monica skriver:

  Det ståg i tidningarna att Fra inte ska kränka den personliga intregriteten (stavas?) kan det verkligen stämma? De låter som FRA ska vara pålitligt och att det är lättare att bli fångad på bild på google views och facebook utan ens tillåtelse än att FRA ska läsa dina mail. Egentligen är det inte FRA jag är emot utan bristen på informationen om den och sättet som de har fått igenom förslaget på

 • veta skriver:

  Det är bara högern som vill ha avlyssning, både i Sverige och övriga Europa. Vänstern är mot. Högern har alltid behövt ett konstruerat hot (kommunister, terrorister, talibaner osv) för att kunna etablera den här typen av övervakning.

 • leffe skriver:

  Visst är Livets Ord ett yttre hot. Så långt ut du kan komma i mänskligt förfall. Yttre kraft skall döma och förvisa oss hedningar till helvetes boning.

  En persons vanföreställningar kallas psykisk sjukdom tusen personers vanföreställning kallas religion.
  Om nu ung vänster tillåter så ”kränkande” ord.

 • Ida D. FFF skriver:

  http://herculesthumbs.com finns helt nya bilder på israelen som sköt en gummikula i huvudet på en palestinier. Det som nämndes på Tv idag.
  Fy vad hemskt, man kan skriva på en protestlista mot ockupationen samtidigt.

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39