Massivt program på Sommarläger 2012

Årets sommarläger bjuder på en femstjärnig uppställning föreläsare. Det blir en vecka med sol, bad, feminism och socialism, och det är dags för dig som vill åka att genast anmäla dig. Den 6-10 augusti samlas vänsteraktivister från hela landet på Furusjöns camping i Dalsland och för att gå på workshops, ligga i solen och lyssna på de smartaste föreläsarna vänstern har att erbjuda.

Ett smakprov ur programmet är bland annat storsamling med Vänsterpartiets nya ordförande Jonas Sjöstedt. Det bjuds också på spelning av Sanna Carlstedt och livepoesi av Jenny Wrangborg, och malmörapparen Behrang Miri dyker upp för att snacka förortsromantik. Christina Höj Larsen gästar sommarlägret för andra året i rad och pratar om flyktingfrågan, och Tomas Gorin följer upp sitt bejublade besök på Ung Vänsters ungdomsfackliga konferens med att snacka facklig organisering i sommarsolen.

Lars Ohly tar också en sväng förbi Furusjön i sommar, liksom Kajsa Ekis-Ekman. Det gör även Omar Mustafa (Islamiska förbundet), Ida Gabrielsson (ordf i Vänsterpartiets kvinnonätverk), Hans Linde (utrikespolitisk talesperson för Vänsterpartiet), Kalle Larsson från Vänsterpartiets partistyrelse, Jenny Lindahl-Persson (f d informationschef (V)) och fildelningsaktivisten tillika brottslingen Peter Sunde.

Det är med andra ord en uppställning du knappast vill missa. För att anmäla dig betalar du in deltagaravgiften som är 700 kr inklusive resa (betala senast 7 juli), eller 400 kr exklusive resa (betala senast 30 juli) till PG-konto 72 37 26-6. Märk inbetalningen ”Sommarläger” och ditt namn och adress. Du som är intresserad av Ung Vänster men ännu inte medlem är också välkommen att åka.

Har du fler frågor? Kika in på sommarlägershemsidan, eller ta kontakt med Ung Vänsters förbundscentral på 08-654 31 00 eller info@ungvanster.se.

Det finns 12 kommentarer till “Massivt program på Sommarläger 2012”

 • Alice Sjöstedt skriver:

  Gud vad roligt det värkar! Jag hade tänkt att gå med i ung vänster i höst men är bara 13, går det bra ändå och hur mycket kostar det? Jag bor i Majorna i Göteborg och undrar även var man samlas på möten.
  Tack, Alice Sjöstedt

  • felicia skriver:

   Hej Alice!

   Du kan absolut både bli medlem i Ung Vänster och åka på sommarläger om du vill! Sommarlägret kostar 700 kr inklusive resa, och man anmäler sig genom att betala deltagaravgiften till plusgirokonto 72 37 26-6 och märka betalningen med ”Sommarläger + namn och adress”. Det är många som kommer åka från Göteborg så om du hänger på så kommer du åka tillsammans med dem. Sista anmälningsdag är 7 juli (om man vill boka med resa).

   Jag ska kolla när klubben i Majorna har möten och be dem ta kontakt med dig. Hoppas du får en grym sommar, vi ses runt!

   //Felicia

  • Emil Stangefelt skriver:

   Åh så glad jag blir av att höra att det är någon annan som inte går i gymnasiet!!!
   Själv har jag just fyllt 15 och tvekade på om jag borde ta del av UV och dess evenemang, men sidan själv säger att det inte finns någon faktisk åldersgräns =)

  • Hej Alice kul att du vill gå med ung vänster som sagt så har vi ingen åldersgräns. Det skulle vara jättebra om du kunde skicka dina kontakt uppgifter ( telefonnummer och mejladress ) till vår göteborgsmejl så ska vi fixar att Majorna klubben kontaktar dig så snart som möjligt! Det kommer även vara ett härligt gäng från Göteborg som kommer åka på sommarlägret så meddela gärna om du vill åka med!

   Telefonnummer 031-12 40 17
   E-post goteborg@ungvanster.se

   Du kan även mejla Majorna klubbens ordförande
   max_malmstrom@yahoo.se

   Mvh Ung vänster göteborg och Bohuslän genom Luisa Moncada Escobar

 • Tove skriver:

  Hej, hej

  Nej precis, det finns ingen åldersgräns och det är en ganska stor spridning på hur gamla folk är. Själv gick jag med när jag var 14 och det fungerade alldeles utmärkt. Gå på någon klubbaktivitet och kolla hur det käns vet jag. Sommarlägret är ju annars ett utmärkt tillfälle att kolla in vad Ung Vänster är och vad vi gör. Hoppas vi ses där!

  /Tove

 • Fritiof Ajvide skriver:

  Hej! Jag är helt ny i ung vänster (född 1996) och jag undrar om det här lägret kan ses som en bra start inom förbundet, eller om det är något jag borde vänta med?

  • felicia skriver:

   Hej!

   Det finns många saker man kan komma på, men sommarlägret brukar vara en jättebra start om man vill lära sig mer och lära känna folk i Ung Vänster. Så börja absolut med att komma på lägret! Om du vill komma i kontakt med andra som åker från samma ställe som du, så skicka ett mail till info@ungvanster.se så vidarebefodrar vi dina kontaktuppgifter till folk i närheten. Och glöm inte att anmäla dig innan söndag för biljett med resa, alla info hittar du på http://www.ungvanster.se/sommarlager. Välkommen!

 • Mort skriver:

  Kan man gå med i ung vänster om man redan är med i ett annat ungdomsförbund men planerar att gå ur det? Jag är medlem i SSU och har bestämt mig för att gå ur för att gå med i antingen UV eller Vänsterpartiet, jag vet dock inte hur reglerna är osv, skulle ni kunna rekommendera ett möjligt tillvägasätt, jag är 19 år.

  Tack på förhand

  • felicia skriver:

   Hej!

   Om du går ur eller har bestämt dig för att gå ur SSU så kan du absolut gå med i ung vänster. Man får inte vara med i två ungdomsförbund samtidigt (så är det i de flesta politiska ungdomsförbund) men om det handlar om dagar för administration så spelar det ingen roll. Man får däremot vara med i både ung vänster och vänsterpartiet, eftersom vi så att säga tillhör samma ’familj’.

   Det är vanligt att vara i din ålder i ung vänster, så gå gärna med hos oss! Det är ganska stor spridning på åldrar (jag är t ex 23), men det är inte ett hinder utan snarare en stor tillgång.

   Hoppas du fick svar på dina frågor!

   Vänliga hälsningar,

   Felicia

 • Mort skriver:

  Tack så jättemycket för ditt svar, jag uppskattar det verkligen 🙂

 • Emil skriver:

  Hej, jag undrar, kommer lägret ha någon ”obligatorisk närvaro” på någonting eller handlar det om att hänga i tältet eller glida runt så gott man vill?
  Själv är jag endast 15 och har inte riktigt fått grepp om allt man borde kunna men jag försöker. Om det då skulle handla om att man absolut måste delta i en diskussion så skulle jag inte ha mycket att säga. Hur är detta? 😛

  • Ung Vänster skriver:

   Hej hej,

   Det kommer inte vara någon obligatorisk närvaro på grejer under sommarlägret, man får hänga runt som man vill. Sen kommer programmet vara så fullt av roliga saker så att man förmodligen kommer ha svårt att välja bort grejer 🙂 Man får välja själv precis hur mycket eller vilka diskussioner man vill vara med i.

   Hoppas vi ses där!

   /Tove

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39