Men grattis då. Kul.

Medan lågavlönade LO-arbetare ska hålla igen lönekraven, dela på ett snålt tilltaget ”löneutrymme” och ”ta ansvar för samhällsekonomin”, finns det andra som har helt andra premisser. Det är inget nytt, men likväl så orättvist så att jag storknar.

Det finns ingen kommentar till “Men grattis då. Kul.”

 • Mats Dagerlind skriver:

  Det är naturligtvis absurt att det i en modern demokrati förekommer löneskillnader av de här slaget. Det påminner mer om det gamla feodalsamhället värderingsmässigt.

  Allra värst är dock att det är demoraliserande för hela samhället. Vem har dåligt samvete över att skattefuska, bidragsfuska, jobba svart osv för att också få lite guldkant på tillvaron när de som sitter i landets topp roffar åt sig såna här fantasibelopp. Vilken arbetare tycker det känns lönt att jobba extra för att få några hundralappar extra i plånboken vid lönedags när de här människorna höstar in flera miljoner extra varje månad.

  Vi arbetar alla 8 timmar om dagen. Visst ska kompetens, ansvar men också arbetsrisker, förslitning, monotoni och andra faktorer synas i lönekuvertet. I en värld med humnistiska värderiongar där alla människor definieras som lika mycket värda, är det dock absurt att den ene har en månadslön på 14.000 kr medan den andra har en månadslön på 5 miljoner.

 • Roland Nilsson skriver:

  Och då glömde de ändå den allra värsta ärkekapitalisten. Unge Herr Ibrahimovic toppar på 93 miljoner om året i sitt nya kontrakt, och spöar därmed t.o.m. Direktör Mellstig. Vilken ärlig arbetare ids ens knäpppa på TVn under fotbolls-EM med såna roffare på plan? Kan inte (v) motionera om att utsugarslyngeln tvångsförflyttas till nåt korplag med mer solidariska lönenivåer!

 • Anonymous skriver:

  Facken är till för att se till att arbetarna får skäliga löner, inte staten. Då får du ett system där alla arbetar för en minimumlön som bestäms av överklasspolitikerna.

 • Hanna Wagenius skriver:

  Fröken (?) Biström Risslén, definiera rättvisa för mig.

 • Pasquale skriver:

  En av fördelarna med världsrevolution är att då ser man till att även fotbollslagen förstatligas så man slipper det här med fotbollsstjärnor som får mer än vad de kan göra av med under sin livstid.

  Om jag är avundsjuk? I helvete heller! De människorna kan som mest vistas i ETT hus, vara på EN restaurang, placera sin häck i EN (av sina) bil(ar), vara på EN VIP-fest åt gången, bära EN uppsättning lyxkläder åt gången och eventuellt besöka EN bordell åt gången, EN sexklubb åt gången etc.

 • Jenny Grannas skriver:

  Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 • Anonymous skriver:

  hanna: ja inte fan är rättvisa att överklassgrisarna lever på iaf!

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39