Moderaterna tar snart ifrån dig allt du har

Nu gläds Moderaterna åt att de har fått fyra år till i Stockholms stadshus med tillhörande befogenheter. Utförsäljningståget rullar vidare. Medan de på riksplanet kan skryta om att de har ”hållit i pengarna”- dvs. inte lagt en krona på arbetslöshetsbekämpning utan låtit donera pengarna till herrarna med skärgårdsvy på djurgården – förskingrar man skattebetalarnas ägodelar på löpande band. För varje dag som går är det färre och färre delar av din utsikt som du kan hävda att du har en andel i. Det har tagit en (eller flera) livstid(er) att bygga upp staden, sjukhusen, vårdcentralerna och skolorna. Skattepengar har betalats in och verksamheten byggts ut med siktet inställt på en jämlik tillgång till våra välfärdssystem. Vi äger, vi bestämmer och vi återinvesterar avkastningen.

Men den moderata ideologin fungerar annorlunda. För dem går privatiseringsdogmerna före allt. Till exempel är äldreomsorgen inte värt ett skit. Stockholm stad sålde ut Vantörs hemtjänst för helt orimliga 69 500 kr (!). Det är ju så att man hade kunnat köpa det själv. Inte helt oväntat går verksamheten med miljonvinster bara ett fåtal månader senare. Jag skulle kunna dra fram otaliga liknande exempel. Helt central välfärdverksamhet skänks i princip bort utan några som helst garantier. Ofta säljs de vidare till mångfaldigat pris inom en kort tidsperiod. Det handlar förstås om att tjäna pengar.

Det här måste sättas stopp för. Vi behöver granska varje enskild utförsäljning i sömmarna. Hade detta varit din egen familjs avbränningar hade du ringt försäkringsbolaget med detsamma (med gråten i halsen). Här finns inga försäkringar eller livlinor. Det är bra att Vänsterpartiet satt revisorerna på att titta över den motbjudande Boultbee-affären som har försatt hundratals affärsinnehavare i akut ekonomisk knipa och fått beteckningen ”centrumdöden”. Fler granskningar, polisanmälningar och diskussioner efterfrågas. Budskapet är givet; lämna aldrig pengar obevakade hos moderater. För ingen av oss vill vakna upp i ett Sverige där vår hälsa och vårt välbefinnande är helt beroende av riskkapitalbolagens påhitt och ingivelser.

Det finns 4 kommentarer till “Moderaterna tar snart ifrån dig allt du har”

 • Mikael Ensson skriver:

  Visst är Sverige fantastiskt där vi lagt solidariteten till sidan. Sjukt.

 • Robban skriver:

  Nooshi:

  Vill vansterpartiet och ung vanster återsocialisera det som borgarna i Sthlm sålt ut? Om nej, vad ar då meningen att kritisera privatiseringarna?

 • Richarfd skriver:

  Solidaritet kostar? Vem ska betala? Din chef? Kina, Korea, Cuba mfl dom funkar ju glimmrande. Jag tillhör dom som tjänar bra men har kämpat för det. Om jag ska ha ut 100 kr mer i månaden måste jag ha en löneökning på 200 kr om du ska ha det behöver du 140 kr. Så undrar ni kommunister varför klyftorna ökar….sancka om orättvisa. jag hade gladelilgen betalt 40% i skatt om alla andra betalt 30% men över 50% är inte rimligt.

 • Anonymous skriver:

  @Richarfd
  Jag förstår inte riktigt hur du tänker nu. Genom att du som tjänar bra behöver en löneökning på 200kr för att få ut 100kr mer och en som tjänar mindre bara behöver en ökning på 140kr borde klyftorna minska inte öka. Har du lust att förklara hur du menar?

Skriv en kommentar