MUF, LUF, Piff och Puff tar inte avstånd från traffficking

På FN-dagen den 24 oktober arrangerar Kalmar kommun tillsammans med organisationer som Amnesty, Ung Vänster samt kvinnojourer och fackförbund, en bred manifestation mot trafficking och sexslavhandel . Men de borgerliga ungdomsförbunden MUF, LUF och CUF vill inte vara med och ta ställning mot trafficking.

– Prostitution är en mänsklig rättighet,

förklarar Axel Werin från MUF.

Amnesty i Kalmar har reagerat, liksom Ung Vänster där medlemmarna Emmy Axelsson och Mathilda Karlsson skriver i Barometern.se,

Prostitution innebär grova kränkningar av rätten till en egen respekterad sexualitet. Det reducerar människans förmåga till sexualitet till något man kan köpa. I striden för varje människas egen rätt till sin kropp och sin sexualitet har Ung Vänster sedan länge valt sida. Vi ses på Larmtorget den 24 oktober.

Bra jobbat, Ung Vänster Kalmar!

Läs mer här och här.

Det finns 7 kommentarer till “MUF, LUF, Piff och Puff tar inte avstånd från traffficking”

 • Sundevall skriver:

  Man vill inte vara med för manifestationen blandar samman prostitution och människohandel. Inte som du påstår, för att manifestationen är emot människohandel.

 • Pelaseyed skriver:

  Och vad är prostitution om inte handel med människor och människans kropp.

 • Pelaseyed;

  Hyckleriet och inkonsekvensen flödar. Prostitution innebär att man säljer en tjänst. Den prostituerade använder sedan sin kropp för att fullfölja tjänsten. På samma sätt använder snickaren sin kropp för att slå i en spik. Du kan ju knappast vara emot alla yrken där utövaren använder sin kropp.

  Trafficking och slavhandel däremot innebär att man tar kontrollen över en annan människas liv (och därmed även kroppen).

 • Anledningen till att MUF Kalmar valt att inte delta i manifestationen är att kommunen felaktigt vägt in alla form av prostitution under begreppet ”trafficking”. Det är absurt och skamligt att frivilliga prostituerade jämställs med sexualslavar.

 • Liberal skriver:

  Vad duktiga man kan vara på att vinkla då.. Som tidigare sagt:
  Anledningen är att prostitution per automatik jämställdes med trafficking.

  Att ni behöver vinkla och smutskasta säger en hel del om kvaliteten på era argument.

 • Anonymous skriver:

  Vilka är Piff och Puff? Finns dom, eller är det ett skämt? På vilket sätt anser Ung Vänster att man bidrar till värdighet i debatten om trafficking genom att skoja till det?

 • Anonymous skriver:

  Den som drar ett likhetstecken mellan prostitution och trafficking är opåläst.

  Den prostituerade har frivilligt ställt sin kropp till försäljning.

  Treffickingoffret är ofta unga tjejer som tvingats/lurats till väst för att sälja sin kropp.

  I de första fallet får kvinnan själv pengarna, i det andra fallet stjäl hallicken dem.

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39