Obehagligt om sexköp

Fredrik Federley skriver idag en debattartikel på aftonbladet med anledning av hans motion om att avskaffa sexköpslagen. Han verkar också tycka att koppleri är en bra grej…

Delvis på grund av tidsbrist men framför allt för att argumentationen nästan är densamma länkar jag till det jag skrev på politikerbloggen.se när Alexander Bard m.fl. var ute i samma fråga.

Allvarligt talat, sexköpsdebatten har fullständigt spårat ur. Vad är det för fel på dagens liberaler? Alexander Bard har inget annat för sig än att tillsammans med kidsen i CUF dra igång ett ”liberalt” korståg för att män ska få komma till när helst de har lust. Att knulla är ingen rättighet jämförbart med allmän rösträtt och frihet från statlig övervakning. Man måste minst vara två om det. Annars går det inte. Åtminstone inte utan livlig fantasi. Eller tvång.

Läs hela debattartikeln på politikerbloggen.se

Det finns 3 kommentarer till “Obehagligt om sexköp”

 • Argument skriver:

  Tanker är väl att det som ska legaliseras är att två personer frivilligt har sex, att båda är med på det. Federley vill givetvis inte legalisera koppleri eller liknande, utan bara när säljaren verkligen är med på det. Det bygger på ett frivilligt kontrakt mellan två myndiga personer. Vill personen sälja ska den personen givetvis inte behöva sälja. Om båda är med på det bör det vara lagligt.

 • Hans Engnell skriver:

  Man är två (eller fler) om det även när det är pengar inblandat. Det är en affärstransaktion mellan två myndiga människor. Sluta moralisera över människors sexualitet.

  Det brukar talas om makt när prostitutionsfrågan diskuteras. Det är fullt lagligt för mig att betala för att få min kropp masserad. Det är helt OK och ingen ifrågasätter det så länge massören/massösen masserar mina ryggen, axlarna, mina ljumskar och INTE genitalierna. För mig är det märkligt att det skulle uppstå en maktsituation mellan mig och massören/massösen så fort händerna masserar några centimeter åt sidan, dvs. genitalierna. Men det kanske du kan förklara.

 • markussa skriver:

  Varför måste, enligt er, allt som är lagligt vara någonting positivt? Att man tycker att sexköp ska vara lagligt betyder inte att man tycker att det är någonting positivt. Jag antar att ni tycker att alkohol ska vara en laglig drog, så med eran inställning till vad som ska vara lagligt och inte tycker ni alltså att alkohol är jättebra och att man borde uppmuntra människor att dricka mer? nej just det.

  Fattar ni inte att lagen mot sexköp gör mer ont än gott? Därmot gör den precis det som ni vill, den sopar problemet under mattan, spelar inte så stor roll vad som händer där under mattan, så länge problemet stannar där.

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39