Pinsamt, MUF

Ibland skulle man ju vilja bli någon slags strateg åt MUF. Bara så de kunde undvika de allra grövsta tabbarna. Det här, och det här till exempel. Och nu det här: MUF ska göra en ”nya moderaterna”. Tja, det hade kanske inte varit så dumt, rent strategiskt – om ni hade gjort det för ett år sedan! Jag är ledsen, men ni är lite sent ute. Det är ingen längre som tror att moderaterna är ”nya”, alla inser att det var ett trix, ett knep, en bluff. Det blev uppenbart i takt med att pigavdragen och miljardskattesänkningarna för de rika sjösattes. Pinsamt att MUF går ut i DN och berättar att de tänker göra precis samma sak, försöka klä in sin högerpolitik i någon slags mjuk approach:

Ta diskussionen kring arbetsrätt som ett exempel. Jag och Muf tycker att det behövs en förändring av arbetsrätten för att sänka trösklarna för unga att komma in på arbetsmarknaden. Problemet är att vi alltför ofta börjar med att diskutera just systemet – arbetsrätten och lagstiftningen – snarare än att börja med att belysa hur unga hindras från få jobb eller tvingas hoppa mellan olika vikariat för att arbetsgivaren är rädd för lagen om anställningsskydd

Samma politik, förklätt som omtanke om ”unga”. Jaha. Jaja, man vill ju inte vara den som är den, så… Lycka till med det här då, grabbar!

Det finns ingen kommentar till “Pinsamt, MUF”

 • Staffan V skriver:

  Nja, de har väl gjort större tabbar än så. Som t.ex. att sveriges (hittills!) enda nazitiska riksdagsmän kom från dåvarande MUF (Sveriges Nationella Ungdomsförbund) som bröt med moderpartiet och bildade ett eget nazistiskt parti men tydligen var relationerna inte frostigare än att de gamla nazisterna bjöds in när MUF jubilerade för några år sedan.

  Att sedan MUF i debattboken ”Stenen i handen på den starke” hävdar att de enda formerna av civil olydnad som är acceptable är fortkörning och skattefusk är ju också en intressant åsikt.

 • Anonymous skriver:

  Konstig bloggtext, konstig politik. Varför ger du MUF råd? Borde inte du vara glad för att de – som du tycker – gör bort sig? Borde inte du säga ”bra, fortsätt på den linjen”? Det skulle jag gjort men jag är kanske mer strateg än du.

 • Anonymous skriver:

  Om det är nåt som är pinsamt så är det hur ni stackars ungkommunister fortfarande letar efter fiender som inte finns. Alla partier i Sverige är mer eller mindre socialliberala, det finns ingen som vill avrätta arbetarna och omfördela alla resurser till överklassen, så väx för fan upp och börja leva i verkligheten.

 • Pasquale skriver:

  Ett år sedan? De borde väl ha förnyat sig sedan Allmänna Valmansförbundet fanns.

  Men det är intressant att syndarna vaknar upp någon gång. Tiden kan inte ha varit mer läglig.

  Kampanjen ”Jag kan själv!” hann precis sjösättas, utnämnas till Årets Skämt (tillsammans med 2 andra) innan Wykman insåg det idiotiska i MUF. Visar att man faktiskt kan tänka i liberalernas läger.

  För övrigt vill jag tipsa om andra kampanjer som sjösattes men som aldrig syntes.

  ”Du är en stjärna – slopa avundsjukan” – Vet inte vad den gick ut på…den syntes ju aldrig.

  ”Systembojkott” – Bojkott av Systembolaget. Yeah, right…som om NI skulle ha kirrat sprit till spritfesterna genom att tjacka den på Systembolaget.

  ”Sverige felanmält” – Något som bara 08:orna förstod eftersom orangea ”felanmäld”-skyltar finns här i T-banan. Sverige är inte Stockholm och Stockholm är inte SVerige, MUF!

  MUF – Många Utan Förstånd

 • Peter skriver:

  Och så var det någon kommunist som var tvungen att blanda in nazismen igen, som vanligt… i brist på andra argument så kan man ju alltid kalla moderaterna för nazister och hoppas att någon tror på det.

  Läs här om vad man sysslade med i vänsterpartiet under andra världskriget, halva partiet blev visst ett nazistiskt parti, på riktigt dessutom.

 • Pasquale skriver:

  Peter, MUF och Moderaterna hade nazister även EFTER andra världskriget. Till skillnad från vänstern som INTE hade det.

  Sug på den karamellen, du!

 • Desdichado skriver:

  MUF har väl alltid gjort bort sig strategiskt, exempelvis vid ett tillfälle hamnade en lokalavdelning av MUF i ett samarbete med den kommunistiska ungdomsklubben, en kampanj för att stödja ANC. Och sedan blev den lokala MUF-ordföranden ihop med ungkommunisternas ordförande, vilket ledde till att den ungmoderata lokalavdelningen brakade ihop helt och hållet. Innan dess hade ungkommunisternas ordförande varit med på moderatfest där han skakat tass med Carl Bildt och dansat tryckare med Beatrice Ask.
  Det var tider, det… 🙂

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39