Pressade löner logisk följd av regeringens politik

Den liberala tankesmedjan Fores har idag presenterat en undersökning som visar att många som står utan arbete skulle vara beredda att gå ner kraftigt i lön om det gav dem ett jobb.

Ida Gabrielsson kommenterar undersökningen i ett pressmeddelande:

– Den svenska arbetsmarknaden har förändrats snabbt och drastiskt. Otryggheten blir värre och värre, arbetslösheten är på en permanent hög nivå och om det fortsätter så här kommer vi få se ännu mer av osäkra villkor och sänkta löner är jag rädd, säger Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson.

– Regeringen har nu under flera år vägrat att vidta åtgärder för att få ner arbetslösheten. Istället har de skapat en situation där försämrade villkor för arbetslösa ska föreställa en ”arbetslinje”. De har försämrat arbetslöshetsförsäkringen och låtit arbetslösheten skena iväg, just för att få fram de effekter Fores undersökning nu visar: att människor blir beredda att dumpa lönerna för att få jobb. Det är ovärdigt Sverige, avslutar Gabrielsson.

Det finns 3 kommentarer till “Pressade löner logisk följd av regeringens politik”

 • Dread skriver:

  Jag håller till fullo med. Andra sidan av problemet är att många av de som har ett vanligt jobb och röstar höger ser bara den där femhundringen mer i månaden. Egoismen sprider sig som en folksjukdom över landet och att vända ryggen till s.k. ”fuskare” (sjuka/arbetslösa) blir mer regel än undantag. Ovärdigt är en underdrift!

 • Anonymous skriver:

  Men många av de som ”gynnats” av borgarnas (inte bara på riksplan) skattesänkningar har inte det. Höjda priser på kollektivtrafik, dyrare fackföreningsavgifter, MYCKET dyrare mediciner, dyrare tandvård för hela 8 av 10 svenskar….
  För att inte prata om den höjda a-kasseavgiften.

 • Anonymous skriver:

  Låt säga att en fullt frisk högerröstande arbetare råkar ut för en allvarlig arbetsskada!
  Han blir sjukskriven en tid, kanske inte kan gå tillbaka till jobbet, tvingas att leva på A-kassa (om han är med i A.kassan) och får kanske 50% av tidigare inkomst att leva på (under en kort tid).
  Röstar han på högern i nästa val?

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39