Protestera mot Israels massaker i Gaza

Medan de flesta firar julen med nära och kära, har Israel inlett en militär offensiv mot befolkningen i det utsvultna Gaza. Brödet är slut och detsamma gäller vatten, bränsle och andra förnödenheter. Istället för humanitär hjälp mottar civilbefolkning israeliska bomber sanktionerade av omvärldens dova tystnad. Antalet döda och skadade stiger hela tiden.

Israel passade helt enkelt på när den sex månader långa vapenvilan tagit slut. Det är viktigt att nämna att Hamas ställt sig bakom en ny vapenvila för att få stopp på mördandet. Svaret från den israeliska sidan har varit fler bomber.

Den svenska regeringen är som vanligt en passiv åskådare, med undantag för ett kort inlägg på bloggen tillhörande Carl Bildt. Regeringen borde genast rikta skarp kritik mot Israels pågående våld i Gaza och ställa krav på den blivande premiärministern Tzipi Livni. Attackerna måste upphöra och humanitära sändningar måste släppas in!

Med anledning av Israels massaker på över 200 palestinier (dödssiffran stiger ständigt) anordnas manifestationer i Stockholm och Uppsala (Håll utkik efter uppdateringar om fler manifestationer). Slut upp!

Stockholm
Manifestation mot Israels massaker i Gaza!
Kl 11.00 söndag 28/12 på Sergels Torg
Arrangörer: Palestinska Föreningen, Palestinagrupperna i Stockholm, m. fl.

Uppsala
Demonstration mot Israels bombning av Gaza
Måndag 29 december kl 16.00, Slottsbacken. Demonstrationen går till Stora Torget.
Arrangör: Palestinska folkets förening

Runt om i landet anordnas alltså protester och manifestationer. HD rapporterar från Helsingborg.

Uppdatering:

Göteborg
En protest mot Israels bombningar i Gaza
Måndagen den 29 december, kl 16. Brunnsparken
Arrangör: Palestinagrupperna Göteborg

Malmö
Manifestation för Gaza
Måndagen den 29 december, kl15. Möllevångstorget

Helsingborg
En protest mot Israels bombningar i Gaza
Måndagen den 29 december, kl 17.30. Gusav Adolfs Torg

Andra som bloggat: Esbati, Svensson, Ulf Bjereld, Det Progressiva USA, Rawia Morra, Jinge
I medierna: DN1, SvD, HD, Sydsvenskan, Expressen, SVT

Det finns 39 kommentarer till “Protestera mot Israels massaker i Gaza”

 • Anonymous skriver:

  Varför beskjuta Israel och sedan bli förvånad när de biter tillbaks?

  Ser jag er på mina gator får ni tomater i nyllet….

 • Anonymous skriver:

  Vilket land skulle tåla misilattacker år efter år från
  palestinier

 • Ben skriver:

  Jovisst ställde Hamas sig bakom en ny 24 tim vapenvila. detta sammtidigt som de redan 48 timmar innan den tidigare vapenvilan gick ut intensifierade raketbeskjutningen mot civila mål inne i Israel (enligt gränser från 48, 67, 73 eller vilket år som nu önskas).

  Vidare så öppnade Israel gränsen och skickade in 80 lastbilar med humanitär hjälp trots fortsatt beskjutning från Hamas.

 • Anonymous skriver:

  Till Anonymen längst upp.

  Vad menar du med det du säger?
  Att vi palestinier är skyldiga för det som händer?

  Du, de tog våra rättigheter, de ockuperade mitt land, och de mördar oss.
  Varför drar du in Hamas här?
  Liksom en Qassam raket är inget jämfört med israeliska atombomber eller?
  Ska du jämföra dem nu?
  Vi hotar inte världen eller någon alls, som israel gör.
  Ändå tycker du att det är rätt att de dödar 205 personer och skadar 400+ med flygattackerna?

  Hamas höll sitt ord om fredsproccesen,
  Hamas sköt aldrig in qassam raketer efter freden helr, Men israelerna är hungriga, de vill slakta massa palestinier, så de skjuter upp ett par ursäketer till median där de säger att 80 hamas raketer regnade över tel aviv eller w/e.
  Israelerna är terrorirster, inte palestinier.

  Ben, skipa skitsnacket snälla.
  Du vet not aldrig när Hamas formades va?
  Hur kan du säga att vi sköt raketer 48, 67 och 73 om hamas inte hade bildats ännu?
  Du gör ingen nytta med att skriva lögner.
  Öppnade gränsen för 80 lastbilar?
  Då ville de nog visa att de va ”oskyldiga och hade ngt hjärta” trots allt va?
  Är du så jävla blåst eller?

  Du inser att Isralerna och hela världen som kysser röv åt dem förstörde liv för ett folk.

  Hade de varit lika roligt om danskarna kom in i sverige och vile blida sin stat?
  Tror inte det.

 • Kafir skriver:

  Ja,Palestinierna ÄR ansvariga för det som händer. Sen har du inte fakta på hand, Hamas har skjutit raketer under hela den 6 månader långa ”vapenvilan”.

 • Anonymous skriver:

  Idag igenomförde Ung Vänster Helsingborg en manifestation för det Palestinska folket och för det som skett under dagen.

  Vi fick ditt mer än 150 personer på mindre än 3 timmar vilket är sjukt grymmt. Vi ska även hålla en manifestation imorgon klockan 16.00 BE THERE!

  Lite vad borgar media skrev om det :http://hd.se/utrikes/2008/12/27/lokala-protester-mot-israeliska/

 • K Berg skriver:

  Palestiniernas ledare väljer krig före fred. Samma sak i Israel. Det är nog bara Svensk Vänster som inte förstår det.
  Jag kommer gärna till Ung Vänsters demonstrationer när organisationen betalar tillbaka de bidrag man har lurat till sig med lögnaktiga medlemssiffror. Fast det är ju bara vanliga arbetares skattepengar, och det enda vänstern föraktar mer än kapitalister är just arbetare.

 • Anonymous skriver:

  För alla parter är det här så sorgligt…

  Det här är ju en långtgången och komplicerad konflikt där man tyvärr inte bara kan ”välja sida”(även om man såklart gärna gör det instinktivt, speciellt om man har en bakgrund i dessa krigshärjade områden).

  Självklart ska man fördöma dessa attacker och alla attacker där civila skadas och dödas.

  Det finns ingen ursäkt – tyvärr är terrorister på båda sidorna både delaktiga och ansvariga. Hur löser man en sån här konflikt? Diskuteras det någonsin i dem här sammanhangen?

 • Marita Engström skriver:

  Allt stöd till ung vänster och andra som drar igång manifestationer för att protestera mot Israels våld mot det Palestinska folket! Jag blir så j-la trött på alla nissar som urskuldar Israels övervåld, terror och brott mot folkrätten. Öppna ögonen och försök förstå vad som pågår!

 • Anonymous skriver:

  “Israel’s siege fulfills at least three points in Article 2 of the Convention on Genocide (killing members of the group; causing serious bodily or mental harm to members of the group; deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part.) Roy’s depressing conclusion is that if Gaza falls, the West Bank will follow.”

  ISRAEL MÅSTE BEKÄMPAS.
  SIONISTER LIKASÅ!
  DET BÖRJAR MED VAR OCH EN AV OSS.
  NU FÅR DET VARA NOG AV 60 ÅRS MASSMORD PÅ PALESTINIER OCH LÖGNER!

 • Johan skriver:

  Idioter. Till och med Hamas erkänner att inte fler än 15 av de döda var civila. Och då är den verkliga siffran troligen ännu lägre. Resten av de döda var Hamas-terrorister.

 • Anonymous skriver:

  Johan,

  Du tror verkligen att vi är iditer vaa? Du citerar en ideologisk pro-Israel vänlig sajt och tror att vi sväljer det. 15 av 200 döda är civila.

  Sen när slutade Israel att döda civila. Och sen när får Israel rätt att döda fritt överhuvudtaget. Det verkar som om apologister som du alltid har funnits och sett till att dubbelmoralen stinker som den gör. Det gör inte dig till IDIT! Det gör dig till en ond människa. Till er rasistisk människa. Till en människa som sympatiserar med folkmord, mord, kolonialism, judisk överhet, stöld, våldtäckt, lögner mm. Det tror jag inte du har några problem att leva med. Tvärtom, det när din själ – precis som Israels.

  Men skämas ska du för en dag så vinner den GODA sidan…

 • uffe skriver:

  Eh? ”Säkerhetspersonal knuten till Hamas” är väl för f-n inte samma sak som ”Hamas-terrorist som förtjänar att dödas utan rättegång”.

  Jag blir inte klok på den sionistiska människosynen. Har ni växt upp bland vargar eller vad är det som gör att ni inte har en gnutta civilisation i era kroppar?

 • Ibrahim skriver:

  Tycker att det är skrämmande att vi har så många fanatiker i Sverige som stödjer världens värsta terroristregim. Israel och sionisterna är det största hotet mot mänskligheten, och här sitter vissa av er och försvarar detta barbariska land. 70% av de s.k ”judarna” medger att de inte är judar, och 90% av de verkliga judarna har ingen som helst tillhörighet till ockuperade Palestina. Israel är inget mer än en konspiration som finns där bara för att utkämpa det krig mot Islam som nu pågår i delar av den muslimska världen.

  För mänsklighetens bästa, vi måste sätta stopp för sionisterna. Sionisterna vill inte bara ha Palestina, de vill ha allt. De styr redan Sverige via EU. Ni ser säkert vad som hänt Sverige sen inträdet…

 • Johan skriver:

  Till Anonym: LÄS inläggets länkar till nyhetstelegram från Reuters och AP (om du kan läsa engelska).

  Till den antisemitiske araben Ibrahim, som tror på Sions Vises Protokoll: gå och dö. Om du inte tål att judar lever i Sverige så kan du dra tillbaka till det arabiska skithål du kom hit ifrån.

  Sanslöst att Ung Vänster publicerar antisemitiska kommentarer.

 • Anonymous skriver:

  K Berg, sluta med dina pubertala anklagelser. Ung Vänster har inte gjort sig skyldiga till något medlemsfusk, polisen konstaterade att anklagelserna saknade grund och lade ner utredningen. Med den inställningen du har så är vi i Ung Vänster mer än glada för att slippa dig på våra demonstrationer.

 • Anonymous skriver:

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 • Marcus skriver:

  M,

  Ja, Israel har dödat ca. 200 Hamas-terrorister, ja. Det är ju en framgång! Hamas erkänner att nästan alla dödade var deras egna (inte civila).

  Hamas håller däremot en halv miljon civila israeler under ständig skräck för att träffas av deras raketer. Det är inte acceptabelt, och Israel har därmed folkrättsligt stöd för att göra vad som behövs för att stoppa raketregnet och neutralisera Hamas.

  Sedan är det tragiskt att du är en fascistsympatisör. Du tycks nämligen stödja den antisemitiska terrorgruppen Hamas och deras metoder och ideologi. Därmed är du en hatisk fascist och extremist, så din åsikt om konflikten är ganska irrelevant.

 • uffe skriver:

  Varför skulle man inte kunna vara civil OCH knuten till eller medlem av Hamas?

  Resonemanget är ju så korkat, cyniskt, människofientligt och, ja, rasistiskt, att man blir mörkrädd. Det är som att säga att det är helt OK att döda israeler som röstat fram Olmert.

  Även om man har anknytning till en organisation som bekämpar Israel är man fortfarande en MÄNNISKA. Även om man dessutom är arab och muslim. Chockerande, jag vet, men så är det.

  Och människor som inte själva begått fruktansvärda brott brukar vi i den civiliserade delen av världen, dvs utanför Israel och dess filialer, inte anse förtjäna dödsstraff — särskilt inte utan rättegång.

 • uffe skriver:

  Angående att Hamas skjutit raketer under vapenvilan bör det sägas att detta inleddes först efter att Israel självt brutit flagrant mot vapenvilan genom en militär operation på Gazaremsan 4 november där sex motståndsmän dödades.

  Det gäller att hålla ordning på kronologin.

 • Salman skriver:

  SÅ dumma människor det finns. vad är det som gör hamas till terrorister?? dom är demokratiskt valda. det dom gör är att försvara sig mot världensstörsta rasist och terroristnation. vad menar du dom en halv miljon lever i ständig skräck? palestinierna i gaza lever under ständig beskjutning av dom judiska ockupanterna. Judarna kommer och Stjäl palestiniernas land. isolerar en halv miljon människor i världens största fängelse. beskjuter skolor, sjukhus och ambulanser. och när man sen gör motstånd kallas man terrorist. tro mig ni hade gjort exakt samma sak om ni var i den situtionen. och tror du seriöst att det var 15 civila??? ÅSNA det var kanske 15 som inte var civila. att attakera sjukhus skolor och bostadshus är se jävla fegt och sen neka paleestinierna alla hjälp utifrån?? Israel är en olaglig terroristockupationsstat som bryter mot alla männskliga rättigheter.

 • Anonymous skriver:

  Israel gör helt rätt efter mängder av uttalanden om att de bör sluta skjuta rakt in i Israel.Detta förstår ju förmodligen den minsta unge hur fel detta nu är men inte Palestinierna tyvärr.Den som sår våld får också skörda våld och detta slår som sagt nu tillbaka mot dessa fritidsterrorister i Gaza.Tur att Israel haft kunskapen att beväpna sig modernt och tekniskt mot detta slödder.

  God Jul. 🙂

  Pelle

 • Mats skriver:

  Anonym: den 28 december 2008 01:29

  Jag är förvånad över att polisen lade ner utredningen, men så är ju inte svenska polisen känd för sin förmåga till brottsuppklaring direkt.
  Själv VET jag att Ung Vänster har gjort sig skyldiga till medlemsfusk, då jag var medlem i mer än 4 år (till 2003) i en klubb i mälardalen och dessutom kassör på både klubb och distriktsnivå och regelbundet rapporterade in groteskt stora siffror för att dra in pengar (skulle vi ha rapporterat de riktiga siffrorna skulle det inte blivit mycket stålar). Detta var dessutom sanktionerat från högre ort, då våran fadder i förbundsstyrelsen godkände agerandet när jag pratade med honom. Detta var dock något som ytterst få människor i klubben/distriktet kände till. Tror inte att min klubb/distrikt var det enda som gjorde på det sättet. Så sluta upp med att slå dig på bröstet, personligen tänker jag dock hålla käften och inte prata mer om saken vilket är bäst för alla inblandade parter. Men jag blir irriterad när folk som du verkar tro att Ung Vänster är någon slags moralens väktare, det är dom inte.

 • Anonymous skriver:

  Marcus,

  Nej, det är inte acceptabelt att skjuta raketer på civilbefolkning. Inte någon vettig på vänsterkanten hävdar det heller. Dock försvarar jag inte deras agerande, medans du försvarar Israels brutala massmord. det jag efterlyser är lite proportionellt tänkande, att likställa det Israel gör med Hamas motreaktioner på en 60 år lång ockupation är helt absurt. Samtidigt som en del Israeler är räddda för att bli beskjutna lever ett helt land, ett helt folk under Israels brutala ockupation. Jag försvarar inte Hamas agerande, men ärligt talat är det inte förvånande med tanke på vilka förhållanden palestinerna har fått leva under, sedan Israel tog deras land och ockuperade dess befolkning.

  Jag stödjer inte Hamas. Men de är valda av palestinierna, och tycka vad man vill om Hamas, så kan man inte anfalla det lilla som finns kvara av palestina enbart för att Israel inte gillar deras val av regering. Jag tycker Bush-regeringen är vidrig, och de har gjort sig skyldiga till många fler mord än vad Hamas någonsin kommer att göra, vi har ändå inte rätt att anfalla USA.

  Jag blir jäkligt less på påhopp från högerkansten som tillskriver en massa åsikter och anklagar en för att vara hatisk, när man försöker sakligt att förklara sin ståndpunkt. På samma grund som du påstår att jag är hatisk och fascistsympatisör kan jag konstatera att du är en komplett idiot, och jag hoppas för guds skull att du aldrig skaffar barn så dina sjuka åsikter följer med dig i graven.

  /M

 • adler skriver:

  för balanserad information om konflikten och det senaste, besök http://www.al-hamatzav.org

  Trevlig kväll

 • Marcus skriver:

  M, öppna en tidning. Gaza är inte ockuperat av någon annan än Hamas-regimen.

  Att Hamas ”valts” av palestinierna är helt OK, men Hamas valde, direkt efter valet, att inte avsäga sig terrorism, att inte erkänna Israels ärtt att existera och att inte erkänna ingångna fredsavtal.

  Därmed valde hela omvärlden att bojkotta terrorgruppen. Inte för att palestinierna valde ”fel”, utan för att Hamas valde att fortsätta om facsistisk terrorgrupp och massmördare.

  Hoppas du läser på mer innan du uttalar dig.

 • uffe skriver:

  Oavsett om Gaza strikt enligt internationell lag fortfarande ska räknas som ockuperat eller inte, kan ju ingen vettig människa tvivla på att Västbanken är det.

  Och givetvis har palestinier rätt att göra militant motstånd mot en regim som ockuperar delar av deras land, även om de inte råkar befinna sig just där.

  (För att det ska bli enklare för sionistdårarna kan vi för tillfället bortse från att Gaza utsatts för en fruktansvärd belägring sedan ”uttåget”, och från att hela Israel som stat BYGGER på massiv landstöld, folkfördrivning och ockupation.)

 • Simon Fors skriver:

  Fy fan! Terrorstaten Israel har precis mördat över 200 människor. Människor med familjer, människor med drömmar, människor som känner glädje och sorg, människor som älskar och hoppas. Människor. Precis som du och jag. 200 människor som inte längre finns. 200 människor mördade i kallt blod. Tusentals anhöriga till offren som just i detta nu känner en gränslös sorg och förtvivlan över att människor som de älskar nu är borta för alltid.

  Ta en minut till att tänka på offren för Israels senaste massmord. Och glöm aldrig bort att de mördade är människor.

  När man sedan ser alla jävla dårar som här applåderar Israels mord så blir man, om man är en tänkande och kännande människa, djupt illamående. Dagens israelvänner är direkta arvtagare till 30-talets nazister. Samma hyllande av mord på människor som de anser tillhöra lägre raser. Fy fan!

 • Anonymous skriver:

  K Berg
  Du kan inte säga att Ung Vänster lurat till sig skattepengar när de inte ens har blivit fällda och nu när åtalet ogillades eller du kanske vet bättre än det Svenska rättsväsendet?
  Löjligt!

 • Anonymous skriver:

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 • Anonymous skriver:

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 • Pelaseyed skriver:

  Ett påpekande:

  Inlägg som uppmanar till mordaktioner riktade mot ena eller andra folkslaget raderas omedelbart!

 • päronhalvan skriver:

  1,5 miljoner människor stängs in på ett litet område utan mat, rent vatten eller tillgång till vettig sjukvård. Samtitigt som Israel konstant utsätter människorna där för övergrepp och våld. Det vore konstigt om palestinierna INTE gjorde motstånd mot ett sådant förtryck. Man kan inte justifiera Israels bombningar mot civila pga att en terroristorganistaion skjuter ett fåtal raketer.

  Bra initiativ av Ung Vänster att organisera demonstrationer.

 • Anonymous skriver:

  Israeliska massmödare borde lära av historien men de är galna och blinda! De kommer staffas liksom Hitler och andra diktaturer. De är så fega och desperata att med F 16 attackerar barn och kvinnor! Deras dagar är slut! Vi kommer att se att Plastinska folket firar seger och det hela Palestina kommer att befrias!

 • Anonymous skriver:

  till anonym varför skriver du anonimt om du tycker har rätt vad är du räd för, israel är terorist stat nummer ett i världen det är de som ställer till idag i världen. Hitler kände till vad de jävlar är må hans själ villa i fred för det han har gjort till judar.

  Turk

 • Anonymous skriver:

  Efter att läst igenom dessa inlägg vill jag bara konstatera att vi inte kommer någonstans om inte ens vi, på avstånd kan se att det grundläggande problemet är just militära lösningar. Detta oavsett vad problemen består i; vem som har mest rätt eller fel; vilka som är och varit värst etc.

  Det enda som vi i dagsläget, under pågående våldshandlingar som drabbar oskyldiga civila (oavsett hur många och oavsett vilken nationalitet eller religion) har att göra är att få stopp på alla militära våldshandlingar. Nu!

  Alla kommentarer på denna sida av typen ”att likställa det Israel gör med Hamas motreaktioner på en 60 år lång ockupation” förringar våldshandlingar till förmån för den ena eller andra sidan.

  Missförstå mej rätt – naturligtvis är även jag upprörd över många politiska och humanitära aspekter av denna konflikt, men i denna stund måste de läggas åt sidan till förmån för ett omedelbart konsensus av ett omedebart eld upphör – oavsett vad FN, EU, Bildt, Bush eller någon annan tycker. Nu dör barn. Nu. Medan vi diskuterar vem som har mest fel och rätt. Nu dör barn. Det är det enda viktiga för stunden. Sen kan vi debattera.

 • Anonymous skriver:

  FOLKMORD OCH INGET ANNAT ÄN FOLKMORD SKER I GAZA FRAMFÖR VÄRLDENS ÖGON!
  JAG BOR I SVERIGE NU OCH LEVER GOTT. HAR ALLT JAG KAN ÖNSKA MIG. DOCK ÖNSKAR JAG MIG INGET MER ÄN ATT EN KOMET SLÅR NER PÅ JORDEN OCH FÖRÄNDRAR JORDEN GENOM ATT DEN UTPLÅNAR ALLA MÄNNISKOR. ANLEDNINGEN TILL MIN ÖNSKAN ÄR ATT JAG VILL ATT BARNEN I GAZA SKA SLUTA LIDA. DET ÄR MER ÄN NOG! ÖVER 200 BARN DÖDA HITTILLS OCH DETTA SKULLE KUNNA MOTSVARA EN MINDRE SKOLA NÅGONSTANS I SVERIGE I ETT MINDRE SAMHÄLLE MED LÅT SÄGA 3000 INVÅNARE. TILLSAMMANS MED BARNEN HAR ÄVEN DERAS MAMMOR OCKSÅ DÖTT.
  JAG ÄR FRÅN SARAJEVO OCH HAR GOD ERFARENHET AV DET SOM BARN GENOMLIDER I GAZA JUST NU. DÅ VAR JAG 6 ÅR MEN JAG HAR FORTVARANDE BILDER OCH DRÖMMAR.
  VAD HAR VÄRLDEN KONKRET GJORT FÖR ATT FÖRHNDRA DETTA SLAKTANDE SOM NU HAR PÅGÅTT I 12 DAGAR? VARFÖR KAN MAN INTE SÄTTA STÖRRE KRAV PÅ ISREALS OCH USAS AGERANDE?
  HUR ÄR DET MÖJLIGT ATT MAN STÄMPLAR HAMAS SOM EN TERRORIST GRUPP? MÄNNISKOR SOM FÖRSÖKER FÖRHINDRA FRÅN ATT HELT BLI SUDDADE FRÅN VÄRLDSKARTAN. HAMAS MOT ISREAL SKULLE LÄTT KUNNA JÄMFÖRAS MED EN JUDISK UNDERGROUND ORGANISATION SOM UNDER ANDRA VÄRDLSKRIGET FÖRGÄVES FÖRSKÖKTE ATT GÖRA MOTSTÅND MOT DÅVARANDE STARKA NAZISTIKSA MILLITÄREN SOM DÅ OKCUPERADE WARAZAWA. NAZITYSKLAND BYGGDE UTOMHUSFÄNGELSE, MÄNNISKORNA SVALT, FÖRNEDRADES, KRÄNKTES OCH DÖDAS SYSTEMATISKT AV MILLITÄREN SOM VAR ÖVERLÄGSEN. MILLITÄREN GICK IN I GHETTOT DÅ OCH DÅ FÖR ATT DÖDA HJÄLPLÖSA JUDAR. ETT FLERTAL GÅNGER GJORDE JUDARNA MOTSTÅND MED ENKLA HANDELSVAPEN MOT MILLITÄREN. SKONINSLÖST GICK DEN NAZYMILLITÄREN NÄSTA GÅNG IN MED STÖRRE KRAFT AV PANSAR UNDERSTÖDDA AV PLAN FÖR ATT EN GÅNG FÖR ALLA JÄMNA GHETTON MED MARKEN. ÄR DET DÅ RÄTT ATT SÄGA ATT DEN JUDISKA ORGANISATIONEN ÄR TERRORISTER?
  JAG ÄR FRÅN SARAJEVO OCH HAR GOD ERFARENHET AV DET SOM BARN GENOMLIDER I GAZA.
  HUR KAN MÄNNISKOR VARA ALLT UTOM MÄNNISKOR. VILKA SOM ÄR ALLT UTOM MÄNNISKOR OCH ENLIGT MIN MENING TERORISTER, ANTINGEN HAMAS ELLER ISRAEL FÅR VAR OCH EN VÄLJA EFTER EGEN ERFARENHET OCH KOMPETENS.

 • Anonymous skriver:

  Jag förstår inte ens hur man kan jämföra Israel-Gaza konflikten med det som hände under andra världskriget. går bara inte..herregd..

  Pallar inte alla dessa antisemtiska araber på den här sidan som hatar bara för att de gör det. För att deras föräldrar bankat in det i deras hjärnor, att hata Israel och Sionism i alla dess aspekter.
  Ingen fakta, bara rent hat och påhitt.

 • päronhalvan skriver:

  Antisemitiska araber? Båda judar och araber hör till de semitiska folken. Möjligtvis att de är anti-Israeliska, men det är ju en helt annan sak. Om de vore antisemitiska skulle de hata sig själva, wow du har verkligen lite koll…

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39