Riv upp, gör om, gör rätt

Pressmeddelande om FRA-beslutet idag:

Idag klubbades FRA-lagen igenom i riksdagen. På grund av det massiva motståndet från kritiska organisationer och medborgare, har lagen försetts med tillägg som sägs skydda den personliga integriteten och rätten till fri kommunikation. Man har beslutat att lagen – som gör det möjligt för staten att granska medborgarnas kommunikation – ska innehålla kontrollinstanser, som ska se till att övervakningen inte går för långt. Ung Vänster anser att tilläggen är otillräckliga och kräver att lagen rivs upp.

– Människors rätt till ett privatliv är grundläggande i ett demokratiskt land. Att införa möjlighet till massavlyssning kränker den privata integriteten. Staten ska inte ha rätt att granska vad vi medborgare skriver eller säger till varandra – sådana sovjetfasoner är ovärdiga ett demokratiskt samhälle, säger Ida Gabrielsson, ordförande för Ung Vänster.

Läs hela.

Det finns 3 kommentarer till “Riv upp, gör om, gör rätt”

 • Anonymous skriver:

  Vad är grejen med att Ung Vänster numera hela tiden tjatar om sovjet när man diskuterar övervakning? Nog för att kgb-knappast var några snälla grabbar, men vad tjänar vänstern på att gå med på den borgerliga historieskrivning som säger att sovjet var världens ondaste land? (därmed inte sagt att vi heller ska gå med på en historieskrivning som säger att sovjet var paradiset på jorden)

  Sovjets övervakning av människor var säkerligen alltför omfattande, men varför tar ni inte upp Nazityskland? USA? eller dagens england där hela londons gator filmas?

  Förstår mig inte på varför vi ska sprida denna förenklade och oärliga historiesyn. Det sköter väl borgerlig media bra själva?

 • Klubba skriver:

  En fråga som egentligen inte tillhör ämnet. Vad tycker Ung Vänster om det här med att killar kvoterats in på utbildningar där tjejer dominerat. Är det diskriminering av tjejerna? Eller är det enligt Ung Vänster positivt att det blir en ganska så jämn könsfördelning? Tex till psykologutbildningen tycker jag personligen att det är motiverat, eftersom halva befolkningen är män.

 • Anonymous skriver:

  Och ni är givetvis införstådda i att om ”lagen rivs upp” innebär det att FRA kan bedriva sin spaningsverksamhet helt utan reglering?

  :PB

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39