Skolbolagen stjäl från eleverna

Lärarnas riksförbund presenterar idag en rapport om vinstuttaget i svenska friskolor. Siffrorna visar att en stor del av skolpengen blir till vinst i ägarnas fickor och försvinner till skatteparadis.

–          Den här undersökningen visar att de privata företagen parasiterar på skolan, utan något intresse för hur det går för eleverna. Man stjäl skattepengar och berövar ungdomar på vår rätt till en bra utbildning, säger Stefan Lindborg, ordförande för Ung Vänster.

Rapporten från Lärarnas riksförbund visat hur sex friskolebolag för ut över 125 miljoner kronor.

–          Kvalitén i skolan sjunker och samtidigt tillåts företag ta ut flera hundra miljoner i vinst. Regeringen verkar skita i den ungdomsgeneration som man förstör så mycket för, så länge vinstmarginalerna på Jersey fortsätter öka. Vinstuttaget i skolan måste stoppas, det är dags att ta från de rika och ge till de unga, avslutar Stefan Lindborg.

Kontakt:
Tove Liljeholm, Pressekreterare, tove.liljeholm@ungvanster.se, 073-669 17 34

Det finns en kommentar till “Skolbolagen stjäl från eleverna”

  • Björn skriver:

    En fundering, hur går det till när bolagen stjäl pengarna? Varje elev är utrustad med en skolpeng som tillfaller skolan. Det måste innebära att eleverna i de friskolor som omskrivs tar pengarna, men inte tillhandahåller böcker, skolbänkar, mat etc. Vet föräldrarna om detta? Vad är det för sadistiska människor som envisas med att skicka sina barn till dessa skolor där de inte ges möjlighet till utbildning? Detta måste ju uppmärksammas, så tack UV för att ni genom ert grävande upptäckt dessa missförhållanden!

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39