Skulden hör inte hemma i Rosengård

En kommentar till de senaste händelserna i Rosengård:

”När Fredrik Reinfeldt höll sitt jultal häromdagen var det tydligt att han inte ville prata om den ekonomiska krisen. Han nämnde inte arbetslösheten som drabbar kommun efter kommun, inget om alla varslen som drabbar industrin och inget om regeringens nedskärningarna som slår mot skolor och sjukhus. Reinfeldt ägnade en överväldigande del av talet åt att inte prata om det verkliga problemet, nämligen regeringens egen politik. Istället hittade Reinfeldt sin syndabock i ”den ökade brottsligheten”. Brottslingar, i synnerhet unga, ska straffas hårdare. Reinfeldts skrämseltaktik var välplanerad. Det sammanföll med händelserna i Rosengård.”

Läs mer här!

Andra bloggar: Svensson, Arvid Falk, Jinge,
I medier: SvD, DN, AB, Sydsvenskan, Expressen, Newsmill

Det finns 9 kommentarer till “Skulden hör inte hemma i Rosengård”

 • Anonymous skriver:

  Reinefldt ’är en bilderbergare och en landsföräddare.

 • A.P.SE skriver:

  Ungdomar pratar om att det inte finns nåt att göra i Rosengård.

  Sanningen är att det satsas mest resurser i den stadsdelen.

  Den moske som det bråkas om ligger i en källare och är godkänd för 50 personer men det har ofta varit upp till 200 där.

  En kvinna fick med hjälp av kommunen flytta ifrån sin lägenhet nära mosken pga att hennes två flickor misshandlats pga att de inte bar slöjor. (Källa: Studio Ett)

  Vad är vi för och vad är vi emot?

 • Jeorg skriver:

  Här är lite bakgrundsinfo om ”kulturföreningen” som representerar en minoritet i Rosengård

  ”Faik Rustemi propagerar för ”sann islam”. Inga kompromisser. Som islam praktiseras i stora moskén på Islamic Center skrattar han åt.
  – Bejzat Becirov, chefen där! Han är väl inte ens muslim. Kvinnor och män blandas hur som helst. ”

  ”Som när han säger att man inte kan vara kompis med kristna eller judar om man är muslim.
  – Man ska avskilja dem från sitt hjärta helt och hållet därför att de tillber annat eller andra istället för Allah, sade Anas Khalifa inför en grupp ungdomar i höstas”

  http://sydsvenskan.se/sverige/article141180.ece
  http://sydsvenskan.se/malmo/article141425.ece
  http://sydsvenskan.se/sverige/article140868.ece
  http://sydsvenskan.se/sverige/article141105.ece

 • Bazooka skriver:

  Problem i Rosengård har under tiotals år byggts upp av misslyckad socialdemokratisk invandrar- och skolpolitik.

 • UncleBob skriver:

  Inte nog med att islamistiskt slödder skall stå och kasta sten på polis och brandkår.
  Nogfan skall slöddret från AFA komma sina bundsförvanter till hjälp.

  Usama bin Laden är den gemensamma hjälten och demokratiska svenskar, västeländska värderingar och USA är de gemensamma fienderna.

  Fy fan vilka virrpannor som går lösa. Hoppas folk får upp ögonen för vad Sd sagt hela tiden:

  Mångkulturen fungerar inte i praktiken.
  Det enda de och AFA lyckats med är att ställa till jävelskap och bruka våld.

  Sd är ett fredligt demokratiskt parti som vill återskapa ett förnuftigt samhälle.

  På frågan om vad som är ”typiskt svenskt” svarar jag: motsatsen till allt som sker i Rosengård.

  Sd 2010!
  UncleBob

 • Blattesocialisten, ung vänster. skriver:

  det jag inte förstår inom vänstern är varför vi så blindaktivt stödjer muslimer hela jäkla tiden. Jag vet att 99% av muslimerna är helt laglydiga ungefär som 99% av kristna är helt laglydiga, men de skiter jag i; varför ska vi stödja människor som tidigare skribent har sagt ”propagerar för en sann islam”? någon jävla ordning måste det vara.

  Våra fiendera fiender är INTE INTE våra vänner. Nationalism, fundamentalism, terrorism, bör motverkas oavsett vem som utför det, vem som pläderar för det.

  Vi ska alltid stå bakom feminster, inte bakom förtryckarna. Ska vi kalla oss för ett feministiskt förbund, kanske vi borde sluta flörta med ett gäng extremister, som hellre vill se krig än fred och gemenskap.

 • Mattias skriver:

  Mmm fast samtidigt kan man ju konstatera att polisen har agerat onödigt konfrontatoriskt innan upploppens utbrott, att till exempel gå in med hundar i en bönelokal med kängor på är ju inte vidare taktiskt, och som påpekats i många artiklar och inlägg så får man göra skillnad på den utlösande händelsen och de bakomliggande faktorerna; fanns inte alla sociala problem i rosengård med fattigdom och utslagenhet skulle aldrig stängningen av lokalen kunnat få så stora proportioner. Det är ju självklart men vissa borgerliga debatörer verkar försöka få det till enbart en fråga om lag och ordning.

  Däremot håller jag med dig om att det är problematiskt att vänstern nästan alltid befinner sig på samma sida som rabiata muslimska extremister. Allvarligt talat, om den stängda lokalen tillhörde en extremreligös väckelsekristen grupp skulle ni då handlat på samma sätt utan att med ett ord ta upp vilka extrema åsikter som det propagerades för därinne? Skulle INTE tro det, på något sätt verkar vänstern vara betydligt mera toleranta till muslimsk fundamentalism än kristen och judikskt. Skulle vilja se när det kommer upp ett fördömmande om steningar av homosexuella och dylika barbarier som förekommer på många platser i den muslimska världen. Men nej där kan ingen kritik yttras, här ska hållas tyst i kampen mot sionismen och kapitalismens namn.

 • Blattesocialisten, ung vänster. skriver:

  Jag håller med dig mattias. Men, poliser lever i en otroligt utsatt situation. Vi i vänstern har en tendens att hata poliser, fastän poliser är till för att skydda oss. de de gör är att ”säkra säkerheten och ordningen”, de e därför nassarnas ”skyddas” för annars blir det en jävla kalabalik

  Men till saken; Att man gick in med hundrar, kan man som utomstående, som du och jag, som alla som läser, om detta tycka vara lite extremt, men okey jag går med på det, även fst jag vill veta vad deras motviering är, men ska man förvänta sig att polisen i deras yrke ska ta av sig kängorna?

  Någon jävla ordning måste det endå vara. Jag har själv muslimska föräldrar och jag tillsammans med demf örbannar dessa jävla wahabister, snorungar, me än vad vänster någonsin gjort under de senaste 100 åren. Dags att vi i vänstern förändrar vår synsätt.

  Moderat islam(inte som partiet moderaterna) moderat kristendem, går samman med feminism och socialism. Men fundamentalism, hör inte hemma hos oss! ”ut med packet”.

  Blir så arg xP

 • Anonymous skriver:

  Ja, vad säjer man… Det mesta är tydligen nuvarande regeringens fel… Att Rosengård är tidvis jättestökigt måste delvis bero på bristande insatser inom(S)-styret i Malmö. Men att Alliansen ska ha skit för detta är ju ganska lågt!
  Jag springer ingens ärenden.
  Bara lite kvälls tyckande.
  No more (V). Kommunismen hör till det förgångna.

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39