Till minne av fallna demokratikämpar

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dSECAvBTanQ&hl=sv&fs=1&]

Ovanstående klipp visar en annan sida av händelserna i Iran. En Basiji tas tillfånga, tas undan av några demonstranter som sedan ger honom vatten. När han sätter sig ner för hämta andan tänker jag att han lika gärna kunde vara en av demonstranterna. Det finns en stark symbolik här.

Igår begav jag mig till Gustaf Adolfs Torg i Göteborg för att samtala med människor som samlats till minne av de demokratikämpar som mördats under de senaste dagarna. Neda, den unga kvinna som föll offer för regimens krypskyttar, är en av kanske hundra eller fler som fallit offer för regimens brutalitet. Jag fick också möjligheten att hålla ett kort tal. Bilderna jag tog blev tyvärr inte bra så jag lägger inte upp dem här.

Människor kommer att samlas varje dag framöver för att hedra minnet av de fallna kämparna. Plats: Gustaf Adolfs Torg i Göteborg. Igår var vi närmare 300 personer. Har du vägarna förbi, gå fram till människorna som samlats och uttryck ditt stöd.

Imorgon torsdag hålls en manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm. Kl 16-20. Gå dit!

I medierna: Expressen, Dagens Arena, DN1, DN2, Arbetaren, AB, SvD, SVT, Metro

Det finns ingen kommentar än, bli först!

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39