Trupperna måste dras tillbaka

Ännu en svensk har i dagarna fallit offer för det meningslösa krigandet i Afghanistan. Under samma tidsperiod dog förmodligen ännu fler afghaner av samma anledning. I nio år har våld och dödande präglat vardagen för detta folk. Nu får vi rapporter om att otryggheten aldrig har varit så stor. På varje punkt ser verkligheten idag sämre ut än vad den gjorde innan bepansrade västerlänningar marscherade in i området 2001. Minns vi ens varför? Knappast. Ändå fortsätter vi välvilligt och naivt bistå amerikaner med stormaktsdrömmar genom närmast filosofiska resonemang om ”demokrati”.

Det fungerar in, det har aldrig fungerat. Människor dör. Mördandet har drivit fler människor in i desperation, fattigdom och misströstan. Det är inte en särskilt god grund att bygga ett samhälle på. Hur många fler liksäckar ska behöva flygas hem till Sverige innan vi inser att detta är ett misslyckande? Hans Linde kommenterar.

Det finns 3 kommentarer till “Trupperna måste dras tillbaka”

 • Anonymous skriver:

  Håller med! Frågan är hur många fler människor och länder som ska ”demokratiseras”. Ska vi bomba ihjäl hela kontinenter?? Säg som det är istället: dom vill bara åt oljan!

 • Daniel Lindh skriver:

  Gå gärna med i eventet http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=162763867080389&index=1 på facebook och skicka ett mail till regeringen om varför man måste börja tillbakadragandet.

  Torsdag den 4/11 ska regeringen presentera sin proposition om Sveriges deltagande i ISAF. Allt tyder på att man kommer att förlänga insatsen ytterligare ett år utan att göra några förändringar i sin strategi för den svenska närvaron. Militära insatser måste bytas mot civila.

 • Anonymous skriver:

  Det som skulle vara intressant är att höra en realistiskt alternativ. Den första frågan att svara på är om alla trupper ska ut ur Afghanistan eller bara Sverige. Om det bara är Sverige det gäller kommer en ganska komisk debatt… Men om alla trupper ska ut, hur ska allt fungera. För jag håller med, Afghanistan fungerar inte bra – säkerheten är mycket dålig! Men som sagt, vore mycket intressant med att få höra tankar om detta…

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39