Ung Vänster lanserar teckentolkad politik på hemsidan

Under april månad lanserar Ung Vänster mer än tio filmer på teckenspråk på sin hemsida. Detta är ovanligt och inget annat ungdomsförbund har något liknande. Översättningen är gjord av Helge Olin-Vingren, som är Ung Vänster-medlem i Vänersborg och har läst till och med steg 7 i teckenspråk.

– Det handlar om att möjliggöra samhället. Döva ska inte behöva anpassa sig till samhället, samhället ska anpassa sig till döva, säger Helge Olin-Vingren.

Felicia Ohly är informationssekreterare i Ung Vänster.

– Vi lanserar den här sidan för att döva ska kunna tillgodogöra sig information från oss på samma villkor som hörande. Det är såklart viktigt att nå ut bredare med vår politik och tillgänglighetsanpassa vår hemsida på de sätt vi kan, säger Felicia Ohly.

Filmerna går att se här.

För mer information:
Felicia Ohly
Informationssekreterare för Ung Vänster
felicia.ohly[at]ungvanster.se
073-4000809

Det finns 4 kommentarer till “Ung Vänster lanserar teckentolkad politik på hemsidan”

 • Kristofer skriver:

  På vilket sätt har döva behov av det här? De kan väl läsa som alla andra? Det är väl bara i muntliga sammanhang de har nytta av teckenspråk, till exempel under ett 1 maj-tal?

 • felicia skriver:

  Hej Kristofer!

  För folk som är födda döva eller blivit döva tidigt i livet är teckenspråket modersmål, och svenska ett andraspråk. Därför föredrar man ofta att få information översatt till teckenspråk, för att kunna tillgodogöra sig den på lika villkor och inte missa något.

 • Ida skriver:

  Whhhiii vad bra! Visade filmerna för min kusin som är döv och nu är hon jättepepp på att följa med mig ut och göra basarbete! Tack:)

 • Kristofer skriver:

  Ok, tack för klargörande. 🙂

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39