Ungmoderaterna försvarar Israels bombningar

Som regeringens dominerande parti har Moderaterna hittills tigit om Israels brott begångna under de 25 senaste dagarna. Det är lika med ett tyst medgivande till Israels krig. Det är omöjligt att tolka det på något annat sätt.

Moderaternas ungdomsförbund är däremot mer ärlig i sin hållning. Följande klipp, som det tidigare har tipsats om i bloggens kommentarsfält, är Ungmoderaternas hyllning till världens enda kvarvarande apartheidstat tillika världsrekordhållare i brott mot FN-resolutioner och internationella konventioner. Detta är ett bevis på det obehagliga debattklimat som råder i Sverige.

YouTube Preview Image

Den sida av ockuptionsmakten som MUF har klippt ihop är förstås låååångt ifrån verkligheten, den realitet som 1,5 miljoner Gazabor återvänder till. Israel har dödat 1312 palestinier varav 417 barn och 108 kvinnor. 5340 är skadade och ihopträngda i sönderbombade sjukhus och kliniker som saknar all nödvändig utrustning för att kunna erbjuda vård till de skadade.

YouTube Preview Image


YouTube Preview Image
Via Esbati

Israels rätta ansikte bär spår av folkmord, brott mot mänskligheten och censur. Det är alltså detta som Niklas Wykman, MUF-bas, ställer sig bakom när han, från Folk och Försvars konferens i Sälen, kommer med uppmaningenÄr du i Stockholm på fredag och är en vän till demokratin? Kom förbi på en ljusmanifestation till stöd för Israel.

Andra som bloggat: Svensson, Gaza; Peace n’ Freedom, Jinge, Esbati

I medierna: SVT 1, SVT 2, SvD, DN 1, DN 2, Aftonbladet


Det finns 30 kommentarer till “Ungmoderaterna försvarar Israels bombningar”

 • Anonymous skriver:

  Vänstern försvarar Hamas raketer mot civila.

 • Anonymous skriver:

  Det är för många sakfel här för att jag ska kritisera detta.

  Du kan ju börja med att kolla upp vilka som röstat igenom FN-resolutioner mot Israel.

  Sedan kan du få kika på att vit fosfor inte alls är förbjuden i krig. Bara användningen på vissa sätt.

 • Röde Condoren skriver:

  Vi kan bemöta sakfelen i sista kommentaren.

  Det är lättare att se vilka som INTE röstat på resolutioner mot Israel. Det är USA, Israel och mikronesiska stater – som Tuvalu, Palau och Mikronesiska Federationen.

  Och jo, vit fosfor ÄR förbjudet att använda. Mot civila. Vilket man gjorde! Idag har Amnesty funnit bevis de kallar ”obestridliga” för att man använt vit fosfor mot civila.

  Och även om det vore sant att vänstern försvarar raketer mot civila, vilket man inte gör – vad är då värre? Raketer som delvis har sönder hus eller stora bomber som har sönder hela bostadskvarter och attacker mot civila som tar skydd i skolor?

 • Anonymous skriver:

  Israel attackerar inte civila som gömmer sig i skolar, man attackerar platser som änvänds som militära grupperingar av Hamas, dvs legitima militära mål.

  Att civila finns i anslutning till Hamas grupperingar är beklagligt, men det är knappast Israels fel.

 • marko skriver:

  ”ungmoderaterna försvårar Israels bombningar” och? va då? precis som du är ”emot” det finns de som är ”för”. så är det i verkligheten. är det så svårt att begripa nåt så enkelt?

 • Jesper skriver:

  Hm, om jag inte missminner mig är musiken i filmen från ”the rock”. Tror att den är upphovsrättsligt skyddad. Hoppas att några stora filmbolag stämmer muf.

 • Röde Condoren skriver:

  Eh, nej…Israel attackerar medvetet civila. De har nämligen fått koordinaterna för skolor, sjukhus, FN-byggnader o.s.v., så det funkar inte att säga att det är misstag. Israels armé är modern, då har de inga ursäkter om de dessutom känner till koordinaterna för platserna.

 • Reagan-fan skriver:

  War on terror!

  Jag är i alla fall glad att någon bär Bush fana vidare nu när Obama tar över.

  Hamas är terror och ska bekämpas. Jag tror inte Israel medvetet försöker ”mörda” civilbefolkningen i Gaza. Om ni verkligen tror det är det ju konstigt att man ”bara” dödat ca 1000 st..?

 • William Clay skriver:

  Ung vänster visar återigen sin otroliga förmåga att överdriva allt som sägs och görs. Jag är varken medlem i MUF eller för krig, men det måste finnas relevans i er Palestina-kampanj. Ni smutskastar Israel på ett sätt som både känns otäckt och antisemitisk. Men det är klart, ni hatar ju penningutlånare (vilket tidigare var ett typiskt judeyrke), och när dessutom en sådan stat har starkt stöd från USA kan ni inte undvika att på ett barnsligt och naivt sätt angripa Israel. Israels agerande i mellanöstern ska definitivt kritiseras och diskuteras, men man måste kunna vara bilateral i den här frågan för att kunna förstå hela problematiken.

  Israel är det mest demokratiska landet i en region fylld av diktaturer och teokratier. Hamas är en organisation med många likheter till terroristiska nätverk, som uttalet vill krossa Israel. Hamas ledare Khaled Mashal sa en gång såhär om Israel:

  “Before Israel dies, it must be humiliated and degraded. Allah willing, before they die, they will experience humiliation and degradation every day.”

  Hamas är också en organisation som går ut på gatorna och firar när 3000 civila människor dör i ett terrorattentat, som gör karikatyrer av förintelsen osv. Faktum kvarstår, Hamas skjuter kontinuerligt raketer in i Israel. Tänk om Estland skulle skjuta in raketer i Sverige, hur skulle vi då reagera? Sitta och inte göra någonting?

  Till sist vill jag säga att kritiken mot Hamas borde vara mycket tuffare, en organisation som inte bara dödar civila Israeler, utan som gömmer sig bland skolor och låter oskyldiga Palestinska barn sota för deras illdåd.

  /William Clay

 • William Clay skriver:

  Ser att jag glömde att påpeka att Hamas är en organisation som har sina rötter i organisation Muslimska brödraskapet. Muslimska brödrarskapet vill skapa en totalitär islamistiskt stat byggde på sharia-lagar. Det rimmer inte så bra med Ung vänster påstådda feminism.

 • Röde Condoren skriver:

  @William Clay

  Öh, jaha…berätta först något vi inte vet och förklara sedan varför det är Hamas-stöd att ifrågasätta bombande av civila.

  Förresten, i Israel får en kvinna inte skilja sig utan att mannen samtycker, vad har du att säga om det?

 • päronhalvan skriver:

  Varför envisas borgare med att tro att vänstern skulle sympatisera med Hamas?

  Varför är tanken på en riven mur och frihet för Palestinierna så otänkbart för de blåa?

  Varför är man så fanatiskt FÖR en Apartheidstat som enligt FN har begått en hel rad med krigsförbrytelser, en stat som ser det som en demokratisk självklarhet att arrestera och tortera barn.

  – Något blåbär, förklara?

  William Clay, till de semitiska folken hör både araber och judar. Så de som står för ett fritt Palestina lär ju inte vara antisemiter.

  Om Estland under 40 år aktivt stulit land från Sverige och sedan byggt en mur kring de svenskar som inte hade jagats iväg eller dödats. Inne de området rådde de brist på mat och rent vatten och sjukhusen fungerade mycket dåligt. Och Alla vägar ut (hamnar, luftvägar) var avstängda. Hur skulle vi då reagera? Sitta och göra ingenting?

 • Alex skriver:

  Hamas ska självklart kritiseras vilket vänstern alltid också gjort. Vänstern har alltid aktivt motarbetat islamistiska rörelser och stöttat den sekulära oppositionen, medan högerns politik tvärt om alltid gynnat rörelser som Hamas på de sekulära och mer frisinnades bekostnad.

  Däremot så har Hamas precis som alla palestinier rätt att försvara sig från angreppen, förtrycket och ockupationen.

  Och vad gäller konflikten i Mellanöstern så kan man inte som högern relativisera allting genom att påpeka att Hamas minsann också gör massa dumma grejer. Det är bara ett sätt för högern att försöka förringa Israels ansvar. Israel ursäktar alltid sitt agerande med Hamas (och innan de hjälpte Hamas till makten så var det andra), men faktum är att det är Israel som har det absolut största ansvaret som ockupationsmakt. Som ockupationsmakt så har de ingen som helst rätt att ”försvara sig” (synnerligen inte när det kostar 1300 människor livet). Att det finns dem inom Hamas som vill förinta Israel (Hamas som organisation tycks dock acceptera 1967 års gränser och därmed Israels existens) spelar heller ingen roll då Israels existens inte är hotad och knappast kommer att bli det heller (till skillnad från Palestina).

  Det är en jävla skillnad på Israel och Palestina men det tycks inte högern begripa. På Gaza där Hamas styr så lever en miljon barn och en halv miljon vuxna under ett fruktansvärt förtryck, alla känner människor som mördats av Israel, man har inte tillgång till el och knappt ens vatten. Man ingen frihet, inga mänskliga rättigheter, ingen ekonomi, ingenting. I en sådan situation är det jävligt svårt att kräva att de bara ska sitta stilla och hålla käften och inte skjuta iväg någon endaste raket eller göra något fel. Israel å andra sidan är en stabil borgerlig demokrati med en stark ekonomi och världens bäst tränade och utrustade militärmakt. Israel kan man fan förvänta sig jävligt mycket mer av, Israel måste man ställa hårdare krav på och de måste ta initiativet och vara beredda att göra stora uppoffringar för fredens skull.

  Hur jävla svårt ska det vara att förstå?

 • Finnen skriver:

  Päronhalvan: ”Varför envisas borgare med att tro att vänstern skulle sympatisera med Hamas?”

  Om man säger att man ska stödja Hamas för att dom är politiskt valda så är man en anhängare av Hamas. Det går inte att förneka på något sätt särskilt när man vill ”prata” med terrorister och folkmordsförespråkare.

 • päronhalvan skriver:

  tjena, finnen.

  PLO var väl också ”terrorister”?
  Man måste kunna föra en dialog med människor, det handlar inte om stöd, utan om enkla samtal. Hamas är en splittrad politisk organisation (en militant och en politisk del.)
  – Sveriga pratade med fundamentalisten och expresidenten Georg W Bush. Hans fanatiska ”korståg” (som han själv kallade det) i Irak dödade betydligt fler en några patetiska raketer.

  Varför du är så sugen på ett nära samarbete med Israel, vet jag inte.

 • Anonymous skriver:

  Röda Condoren,vadå kom med något vi inte visste? Vad har deras äkteskapslagar att göra med kriget? Sluta blanda äpplen och päron, kom med något vettigt att säga, annars kan du lika gärna vara tyst.

 • Anonymous skriver:

  Intressant liknelse med muren päronhalvan, Lars Ohly sa en gång att han tyckte det var en sorglig dag när berlinmuren föll.

 • Anonymous skriver:

  Päronhalvan, there we go again. Så klockrent att du ska dra upp något med USA!

  ”Sveriga pratade med fundamentalisten och expresidenten Georg W Bush. Hans fanatiska ”korståg” (som han själv kallade det) i Irak dödade betydligt fler en några patetiska raketer.”

  För det första är ordet ”korståg” en skröna. För det andra hade Saddam ihjäl betydligt fler civila. Ditt uttalande visar återigen på din oerhörda trångsynhet.

 • Röde Condoren skriver:

  JAg har mycket vettigt att säga, problemet är att en massa trångsynta liberaler hela tiden byter ämne. Och vill liberalerna ha en sådan debatt ska de naturligtvis få den, inga krusiduller.

  Du bytte ämne genom att prata Hamas och deras värderingar, då påminde jag om att det inte är så stor skillnad mot Israel.

  Och du är märkbart tyst om det jag tar upp, så jag antar att den som inte har något vettigt att säga är du, liberalen.

 • Finnen skriver:

  Päronhalvan: ”Varför du är så sugen på ett nära samarbete med Israel, vet jag inte.”

  Det är klart att du inte förstår det. Du har inte ännu förstått vad terrorism är och inte heller vad Hamas är. Jag stödjer Israel på grund av deras islamistiska grannar som vill utrota dem. Till och med palestinierna själva är arga på Hamas och anklagar dem för kriget och fördömmer deras sätt att gömma sig bland civila.

  Folkmordförespråkare är inga hinder för dig. Det samma sa personer när Hitler(Folkmordförespråkaren) kom till makten. Men oj vad det gick snett med deras prisningar av Hitler. Hitler blev till och med nominerad till Nobles fredspris. Så fin var han och lika fina är Hamas.

 • Anonymous skriver:

  Kan någon svara på varför Israel-Palestinakonflikten är en höger-vänsterfråga?

  Varför finns det inga moderater med palestinasjalar och varför finns det inga socialister som kämpar för Israels rätt att existera?

 • päronhalvan skriver:

  Jag måste fullständigt hålla med Röde Condoren det byts hela tiden ämne såfort det blir lite känsligt om Israels krigsförbrytelser, syn på demokrati osv.
  Intressant är också att de Israeler som stred i Gaza är åtalsimmuna. Israels regering är alltså helt ointresserade av att veta vilka övergrepp som har begåtts mot civila i Gaza.

  ”För det första är ordet ”korståg” en skröna. För det andra hade Saddam ihjäl betydligt fler civila. Ditt uttalande visar återigen på din oerhörda trångsynhet.”

  Första uttalandet om kriget mot terrorismen där Bush använde ordet korståg, ägde rum 16 september – 2001.
  De sanktioner som USA genomförde mot Irak, och veckoliga bombningar sedan 91- och framåt, beräknades kosta ca 500.000 irakiska barns liv. Den totala siffran för Irak kriget landar på nästan 1.000.000 döda och Saddam har också drygt en miljon liv på sitt samvete.
  Hans Blix (en liberal man) sade också att det irakiska folket lider mer under det ameriskanska ”frihetskriget” än under Saddam.

  Det tragiska är Saddam backades så hårt av USA i början av 80-talet (Iran-Irak kriget) med pengar och vapen, många av de övergrepp som Saddam begick i t.ex kuwait skedde med amerikanska vapen.

  Din inskränkhet hindrar dig från att se verkligheten. USA är skyldiga till ca 4.700.000 civila människors liv genom direkta bombningar/anfall och ännu fler genom all fattigdom som de skapat.

  Res till sydamerika och se all den fruktansvärda fattigdom som USAbackade diktaturer och amerikanska företag har skapat tillsammans.

 • päronhalvan skriver:

  Finnen…..

  Intressant exempel med Hitler.
  *Varför kom Hitler till makten?

  Hitler kom till makten eftersom tyskarnas situation var så fruktansvärt svår efter f.V kriget: inflation, arbetslöshet, svält. Tyskland fick hela skulden för kriget och tvingades betala enorma skadestånd och försattes i ”isolation”. Detta var det framförallt Frankrike som tvingade fram.
  I desperation och med oerhört trötthet på sin situation röstade man fram ett nytt radikalt parti som verkligen tänkte göra något åt den situation som tyskarna hade hamnat i.
  Drar du några paralleller?
  Är inte det därför palestinierna röstade fram Hammas? för att Israel försatt dem i en ohållbar situation.?

  Sen vet jag inte var du får din Hammasinformation från, Någon ultraortdox hemsida?
  Hammas politiska del har gått med på fred om Israel drar sig tillbaka från olagligt ockuperade områden och bryter isoltaionen av Gaza.
  Det enda Israel bröt var vapenvilan.

  Jag följer EU:s linje,att ingen fred kan existera om inte isolationen bryts och palestinierna får rätt till de områden som är deras.

 • Anonymous skriver:

  ”Res till sydamerika och se all den fruktansvärda fattigdom som USAbackade diktaturer och amerikanska företag har skapat tillsammans.”

  Haha du är så patetisk att man inte vet vart man ska börja. Allt är USA fel! Skyll på USA! Sovjetunion var ju ett så lyckat exempel på kommunism (ni får använda vilka eufemismer ni vill, marxism-lennism eller det vanliga struntpratet att det inte ”sköttes som det borde”, faktum kvarstår, landet var kommunistiskt). Du verkar heller inte begrunda vad andra har att säga utan visar återigen din otroliga trångsynthet. För det första så är jag, med många andra som hävdar Israels rätt till existens, MOT kriget som nu pågår. Dessutom är jag MOT bosättningar och utvidgningar av Israel. Men det vill du förstås inte veta av, sånt är du inte intresserad av. Jag förstår att denna diskussion är meningslös att föra vidare och så är det tyvärr många gånger med vänsteranhängare.

 • päronhalvan skriver:

  ”Haha du är så patetisk att man inte vet vart man ska börja. Allt är USA fel! Skyll på USA!”

  Allting är absolut inte USAs fel, men om du ser till de fakta som finns, så har de inte skött sig särskilt väl i Syd- och CentralAmerika och Asien.
  – Sovjet var kommunistiskt fram till när Stalin körde bort Trotskij och satte dit säg sj. som ledare.
  Och Josef Stalin var snarare en fascist, men fortsatte att använda ordet kommunist, ungefär lika falskt som när Saddam kallade sig sj för demokratiskt vald ledare och Irak för en demokrati.

  Jag tycker att det vore löjligt att säga åt Israelerna att ”avveckla” sig sj. många är födda i Israel och har rätt bo bo där. Men Palestinierna ska få ta en del av kakan också och isolationen av Gaza kan inte leda till något gott.

 • World traveller skriver:

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 • World traveller skriver:

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 • William skriver:

  Ung Vänster försvara Hamas raketbeskjutningar.

  Känns det igen? Kanske inte, givetvis kommer man få en A4-sida uppslängd i ansiktet om att Ung vänster inte alls försvarar Hamas raketbeskjutningar. Faktum är att Ung vänster ”försvarar” Hamas raketbeskjutningar minst lika mycket som Ungmoderat ”försvarar” Israels bombningar. Jag är varken Ungmoderat eller Ungvänster. Jag är också tillräckligt förståndig för att förstå att ingen av organisationerna försvarar deras sympatiorganisations illdåd. Så snälla, håll den här debatten på en rimlig nivå, det här inlägget är både klumpigt och felaktigt och det vet du PELASEYED.

 • Anonymous skriver:

  ”Kuriosa” om Hamas i en rapport som Amnesty presenterat, finns på svt.se/texttv sidan 134

  ”En hämndvåg riktas mot kollaboratörer och kritiker på Gazaremsan i krigets spår. Nu uppmanar Amnesty Hamas att stoppa våldet.

  Hamas säkerhetsstyrkor har kidnappat och mördat palestinier som de anser har samarbetat med Israel, enligt Amnesty. Även motståndare och kritiker har utsatts för repressalier.

  Enligt vittnesmål blev offren uppsökta i sina hem av maskerade och beväpnade män. De som inte sköts ihjäl misshandlades eller torterades. Minst två dussin män har skjutits ihjäl av Hamasmilis, enligt Amnestyrapporten.”

Skriv en kommentar