Utvisa Israels ambassadör!

Är i Motala på Ung Vänsters veckokurs och hinner därför inte med ett längre inlägg.

Ikväll har Israel inlett en markoffensiv mot det från omvärlden avskurna och isolerade Gaza. Enligt uppgifter från nyhetskällor på plats har den israeliska armén gått in i Gaza med bepansrade fordon och stridsvagnar. Artillerield riktas mot Gazaborna. Uppemot 9 000 reservister har kallats in för att delta i markoffensiven.

Markinvasionen inleds i ett skede då antalet palestinska offer har överstigit 450. Under lördagen dödades ytterligare 11 personer inklusive ett (1) barn i samband med ett israeliskt raketanfall mot en moské.

Mads Gilbert, en norsk läkare på plats i Gaza, berättar för Aftonbladet,

– Jag tycker ju att det slår hål på all retorik om att civilbefolkningen skonas. Vi har precis stått i akutentrén en timme och tagit emot de mest allvarligt skadade. Det var någonstans mellan 15 och 20 personer, och nio av dem var barn. Jag har varit ute så här många gånger, och detta är det värsta jag har sett sedan massakrerna i Beirut 1982. Det här är ett monumentalt katastrofområde på alla sätt.

Befolkningen i Gaza lever under en fruktansvärd skräck. Elnätet är utslaget och 250 000 människor kommer att spendera natten utan el. Efter israeliska varningar har har tusentals människor, det rapporteras till och med om uppemot hundratusen, lämnat sina hem och intagit gatorna. Men de har ingenstans att gömma sig undan den israeliska arméns våldsapparat. Alla bedömare är ense i att den israeliska invasionen kommer att innebär ett stort antal civila palestinska offer.

Samtidigt var Carl Bildt tydlig med hans sympatier för den israeliska ockupationsmakten när han uttalade sig i Rapport,

“Var gör man sedan? När de stackars skrämda soldaterna sitter inne i sina stridsvagnar mitt inne i hatiska människomassor.”

Skamligt och fegt! Nu är det dags att agera!

Anorda manifestationer på era orter!
Samla namnunderskrifter och sprid protestlistor!
Skicka insändare och debattartiklar till lokaltidningar!

Det är hög tid att den svenska regeringen agerar kraftfullt mot Israel!
Israels ambassadör måste utvisas!

Andra som bloggat: Esbati 1, Esbati 2, Svensson, Jens Holm, Jinge, Bjereld,
I medierna: Aftonbladet, DN, Al-Jazeera, Guardian, SvD, Expressen, Sydsvenskan,

Det finns 12 kommentarer till “Utvisa Israels ambassadör!”

 • Ni kommunister blir oblyga med ert hat mot Israel och judar, när det hettar till. Ni göder lögner om att israelerna skulle agera barbariskt, samtidigt som terrororganisationen Hamas använder sina egna som mänskliga sköldar i försök att maximera antalet ”martyrer” – ser ju bra ut i deras propaganda om många civila palestinier dör.

  Ni är imbecilla politiskt och förstår inte konsekvenserna av de handlingar ni föreslår. Utvisning av Israels ambassadör… så utvisar de ju vår ambassadör. Vore det bra, enligt er, om Sverige inte längre hade någon ambassadör i Israel?

  Ni kommunister vill inte ha fred. Ni vill ha krig. I alla fall så länge ni kan gnugga händerna åt det på behörigt avstånd.

 • scaber nestor skriver:

  Extremhögern förnekar sig inte, de hejar på judarna så länge det är muslimer som mördas.

 • Anonymous skriver:

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 • Anonymous skriver:

  Vänstern visar nu oblygt upp sin antisemitiska tryne som de försökt dölja i 100 år.

 • Till extremvänsterelementet som kallar mig för ”extremhöger”.

  Jag hejar på alla som står upp för demokrati och mänskliga rättigheter, mot fascism, kommunism, islamism och annan smörja som den kriminella organisationen Ung Vänster förenar sitt stöd för. Det stödet inkluderar terrororganisationen Hamas, som i sin tur stöds och underhålls av den iranske förintelseförnekande presidenten Ahmed ”wipe Israel off the Map” Ahmadinejad. Ung Vänsters lögner och hat mot judar hade applåderats ivrigt av Hitler om han levt idag.

  Var var förresten Ung Vänster när den arabiska regimen i Sudan mördade 10000-tals människor i Darfur. Hördes ett enda knyst? Människors värde finns bara för er när ni tror att det kan uppfylla era politiska syften.

 • alandalus skriver:

  Undrar vad Patrik som stödjer Israel för att muslimer är ”undermench” har att säga om att även kristna palestinier dör av bomberna (bild).

 • Nu är det ju så att de kristna palestinierna i princip uteslutande bor på Västbanken, där palestinierna åtminstone i nuläget inte förklarat krig mot Israel.

  Säg till om ni vill se en bild på ett judiskt offer för Hamasterroristernas raketer, så kan jag bifoga en sådan.

  Hur var det nu med Darfur? Var de offren lika mycket värda för Ung Vänster, som de politiskt mer intressanta offren i Gaza? Är människors värde lika för ungkommunister eller inte? Nu har ni chansen att försvara er.

 • perunaperse skriver:

  Jojo, visst har det alltid varit så; svensk vänster hatar Israel på grund av att Israel får stöd från USA. När ska ni växa upp?

  Men den här gången är det fan extra krystat när rattfyllot Garthon, Guillou och resten av vänstersverige än en gång ger sig ut på sitt antisemitiska korståg: I SJU (7) års tid har Israel stillatigande sett på när Hamas raketer regnat över- och mördat israeliska civila. Flera varningar ha kommit, men Hamas har istället för att upphöra med angreppen intensifierat dem med flera mördade civila som följd, något som för övrigt applåderas i svensk media. Nu har Israel tröttnat, är det så konstigt?

  Om det skall demonstreras mot någon så är det Hamas som förlägger sina avskjutningsramper, förläggningar, vapenlager och andra militära anläggningar mitt i bostadområden i syfte att maximera civila offer för att sedan kunna gråta ut i media att IDF bombar civila mål.

  Jag vet inte riktigt varför jag skriver denna kommentar, eftersom den med stor säkerhet kommer censureras. Det är ju legio på det fåtal vänsterforum som överhuvudtaget har kommentarfunktionen inkopplad. Yttrande- och åsiktsfrihet brukar ju inte stå särskilt högt i kurs när man har åsikter som avviker från den rätta läran…

 • Anonymous skriver:

  Löjligt, visste ni iten att Marx,lenin osv var judar? Skulle vi kommunister vara antisemtistiska och följa judar? haha ni är roliga 😀 Dumme idioter.

 • perunaperse skriver:

  Anonym:

  Så du förnekar alltså att Stalin utrotade fler judar än Hitler? Intressant, revisionister finns tydligen i båda extremändar av det politiska spektrat.

  Men hur vore det om du försökte dig på att kommentera hela mitt inlägg istället för att försöka göra dig lustig.

 • Anonymous skriver:

  Det hela handlar om ett nytt fenomen, hyperkriminalitet, som är en socialdarwinistisk skapelse från cowboylandet usa, som i modern tid och med högteknologiska vapen och ett kapitalstarkt klientel, som tillsammans med zionistiska galningar skövlar allt för stålar, makt och självförhärligande. Detta är en kulturell sjukdom,”the zion-american way of life …

Skriv en kommentar