Vi kräver en upprustning av järnvägen

Svensk järnväg har under lång tid varit eftersatt och resultatet märks inte minst under vintern med inställda och försenade tåg. Idag lanserar vi sidan tågkaos.nu och ställer krav på en upprustning av järnvägen.

Stefan Lindborg skriver mer i Corren:

”Den svenska tågtrafiken lider av ett allvarligt systemfel. Sverige har Europas mest avreglerade järnväg. Det är olika företag som kör tågen, reparerar vagnarna och tar hand om banunderhållet. Den uppstyckade järnvägen leder till att ingen längre tar ett helhetsansvar. På tio år har antalet inställda avgångar ökat med 130 procent. I december förra året var nästan en tredjedel av alla snabbtåg sena. En absolut majoritet av förseningarna berodde på brister i infrastrukturen.”

Läs hela artikeln här

Det finns 2 kommentarer till “Vi kräver en upprustning av järnvägen”

 • Jonas Larsson skriver:

  Okej, Låt mig lämna lite Feedback. Tåg är viktigt, frågan här är sinnessjukt viktig, och jag håller helt med er, mer pengar till kollektiv trafiken.

  Jag är inte Vänster, Var jag står politiskt är inte viktigt. För denna frågan berör inte bara Vänsterpartister och Sossar. Denna rör alla Partier, speciellt ungdomspartierna då ungdomar vanligtvis åker kollektivt.

  Problemet är att ni vill inte riktigt förändra. Ni vill göra det, men inte tillräckligt för att göra det i samråd med t.ex Moderaterna. Istället för att presentera problem och dess lösning presenterar ni i ert brev, problem, lösning och klasshat. Just kring klasshat tänker jag inte diskutera kring om det är bra eller dåligt, men det man kan säga säkert är att det är otaktiskt.

  En fråga som är viktig för Moderater också har ni just bränt era broar med, för de kanske var med på ”tåget” Men det var tills ni kritiserade deras ideologi. Vill man förändra så handlar det ju om att påverka. Och det gör man inte genom att klaga och vara grinig, utan att vara saklig, objektiv och presentera en verklig lösning. Vilket ni har! Ni har den riktiga lösningen, Så driv politik istället för hat och gnäll. På tiden att Ung Vänster börjar med det, För detta var den största anledningen till att jag lämnade Ung Vänster.

 • Tove Liljeholm skriver:

  Hej Jonas!

  Hade Moderaterna och Alliansen velat satsa på järnvägen hade de redan gjort det. De behöver varken oss eller Vänsterpartiet för att få sin vilja fram.

  Det är dock tydligt att det inte är någon jätteprio för dem att rusta upp järnvägen. Visst satsar man en del pengar som man skryter en hel del om, men det är alldeles för lite. Det räcker inte ens för att järnvägen ska hålla en någorlunda standard, än mindre för att kunna bygga ut och rusta upp.

  Och ja, vi hatar när vinster får gå före klimatmål och biltrafik får gå före kollektivt åkande. Men jag påstår att vår ilska har en mycket saklig grund. Helt enkelt för att det är vi som får ta smällen.

Skriv en kommentar