Under 2009 genomförde regeringen en reform för att minska ungdomsarbetslösheten. Genom att halvera arbetsgivaravgiften ville man stimulera företag att anställa fler ungdomar. Med facit i hand kan vi konstatera att det här inte resulterade i något annat än ett fiasko. För oss ungdomar alltså.
Den här reformen har hittills kostat 51,5 miljarder kronor. Hur många jobb som skapats? Ja, det vet man inte. Det finns faktiskt inga bevis för att det har skapat några jobb alls. Däremot kan vi, i den här artikeln, konstatera att ett gäng företag, framför allt inom hotell- och restaurang har tjänat massor med pengar. Mc Donalds till exempel, de tjänade 50 miljoner, bara sådär, utan att nyanställa en enda person.
Det man måste fråga sig, när man sett resultatet av den här reformen, är om regeringens målsättning från början verkligen var att minska ungdomsarbetslösheten, eller om målsättningen var att ge de redan rika ytterligare en möjlighet att ta våra skattepengar och stoppa i egen ficka. Resultatet av reformen talar för det senare. För att slänga pengar på arbetsgivare, utan krav på nyanställningar, är ju lite som att ta en säck med pengar, slänga dem i luften och hoppas att de landar på rätt ställe.
Det är dags att göra om och göra rätt. Det är dags att ta från de rika och ge till oss unga!