Återigen: Stoppa det nazistiska våldet!

På ett nätverksmöte i måndags nåddes jag av nyheten att nazister angripit och misshandlat deltagare på en Feminist-festival (se även här) som arrangerades av Färnebo folkhögskola. Sju personer fördes till sjukhus.

När det gäller högerextremt våld är tystnaden från makthavare, rätts- och polisväsendet fullständig. Någon enskild frilansjournalist, säg Magnus Sandelin, försöker sig på politiska poänger genom att klumpa ihop nazister med organisationer på vänsterkanten. Målet är förstås att få folk att tro att alla är lika goda kålsupare. När en Ung Vänster-konsert attackeras eller privatpersoner angrips, ska reaktionen vara ”Rätt åt dem” eller ”Det är ju bara extremister som bråkar”. Men i slutändan är det demokratin som sätts på undantag. När medlemsskap i ett fackförbund, politiskt parti, asylnätverk, muslimsk eller judisk församlig är lika med våld eller hot om våld från högerextremister och fascister så är organisations- och mötesfrihetens dagar räknade.

Det finns förstås dem som tjänar på utvecklingen. Regeringens tystnad och passivitet härrör ur ett egetintresse för att hålla pressen på politiska motståndare.

Läs tidigare inlägg om ämnet,
Fram med nycklarna, folks
Regeringen flirtar med rasister
Ung Vänster får pris av artister
Högerextremt våld måste prioriteras

Det finns 6 kommentarer till “Återigen: Stoppa det nazistiska våldet!”

 • Fredrik Viberg skriver:

  Förklara för mig varför ni tycker det är fel att ”nazister” angriper tex ett av era möten men tydligen, som jag uppfattat det, att det är OK om ni/AFA angriper dom? Logiken?

  Jag stödjer ingen sida utan vill bara veta hur ni resonerar.

 • Pelaseyed skriver:

  Ung Vänster har aldrig attackerat några nazistiska sammankomster. Vår strategi är något helt annat. Därmed försvarar vi inte heller AFAs metoder. Det är snarare så att AFAs metoder skadat oss. Ett exempel på det är ditt okunnigt raljanta kommentar.

 • Anonymous skriver:

  Hur kan AFAs metoder ha skadat er, då det har krossat nazismen på flera orter?
  Är det inte helt enkelt så att det är ni som är borgerliga moralister som försöker anpassa er till de moraldogmer som frodas i borgerlig media.

  Skärpning.

 • Anonymous skriver:

  Vi är mot rasism och tycker det är fruktansvärt att behöva bli slagna för det. Så enkelt är det. Det oroväckande här är att ingen gör något åt saken. Något måste göras!

 • Anonymous skriver:

  Något måste göras och det vet vi alla, men vad gör man när det enda som faktiskt fungerar är att sparka in någons naziskalle?

 • mem skriver:

  sluta säg ” något måste göra” hörreni, MASSOR görs. och det tjänar inget till att man fortsätter använda dendär uttjatade frasen.

  och våld är aldrig nått man borde tatill med i början, använd det som sista utväg 🙂

  och, om nu en ” afa” sparkar in en ”nazistsskalle” som ni lägger upp det så kom dp inte och whina om naisterna sparkar in deras tillbaka.

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39