FP: Ta från de unga och ge till de rika

Folkpartiet sällar sig nu till de borgerliga partier som kräver att unga ska jobba för lägre lön om de överhuvudtaget vill ha ett jobb. Ung Vänsters förbundsordförande Stefan Lindborg säger:

– Folkpartiet vill att unga ska sänka sina löner för att aktieägare ska kunna göra mer vinst, så enkelt är det. Men det finns inga ungdomspriser på mjölk, man får inte lägre hyra för att man är ungdom så hur ska man klara sig? Jag skulle vilja se Jan Björklund leva på en lön som är ”tydligt lägre än genomsnittslönerna”.

– Man verkar dessutom totalt ignorera att unga redan idag har lägre ingångslön, och att ungdomsarbetslösheten ändå är skyhög. Regeringen har sänkt skatten med hundra miljarder istället för att skapa jobbtillfällen, det är det stora problemet, inte att butiksanställda och vårdbiträden lever lyxliv, avslutar Stefan Lindborg.

För mer information:
Tove Liljeholm, pressekreterare, 073-669 17 34, tove.liljeholm@ungvanster.se

Det finns 3 kommentarer till “FP: Ta från de unga och ge till de rika”

 • Christoffer Kangas skriver:

  Gång på gång visar Folkpartiet vilka reaktionära pack dem är.
  Heja Lindborg!

  • Sara skriver:

   Företag vill ha låga ingångslöner eftersom det är ett sätt att komma in på arbetsmarknaden. Med sänkt avgift har man kunnat anställa fler ungdomar än tidigare. Ja, sänkt arbetsgivaravgift skapar jobb! Och för er som endast säger att det blir vinst i företagen, visst några företag kanske väljer att spara och inte anställa fler, men i många fall är det nödvändigt för ett företags överlevnad. Något som ni nu kommer säga är ”som ung klarar man sig inte på så låga löner”… Men hallå, man måste börja någonstans och ta sig uppåt! Visst förstår jag att det är ingen som vill ha en låg lön. Du måste visa vad du går för, visa att du verkligen vill. Man kan inte bara sitta och vänta på att nån ska komma och ge en ett super bra jobb med skyhög lön!

 • Adam Maxe skriver:

  Tur att FP är så gått som dödsdömt, likaså KD…är dock as rädd just nu för C…de har ju fan blivit mer höger än M! Och kanske till och med SD! I skala då alltså och om man bortser från SD´s rasism..
  Den nya partiledaren säger ju fan att hennes förebild var ”Margaret Thachter” och on har även för några år sedan uttryckt hur mycket bättre det skulle vara ifall alla facken förbjöds i Sverige!

Skriv en kommentar