Gabrielsson i Aftonbladet

Idag är det Vänsterpartiets dag här i Almedalen och presskonferensen börjar klockan 15.00. Det stora talet hålls klockan 19.00, en timme innan håller Ida Gabrielsson sitt tal. Därefter kommer Gabrielsson diskutera talet tillsammans med America Vera-Zavala och Gudrun Schyman hos Resumé.

Den viktigaste frågan i veckan kommer tveklöst bli ungdomsarbetslösheten. Regeringen sitter med armarna i kors medan kön av unga killar och tjejer till arbetsförmedlingen växer. Det är arrogant och kan bli fullständigt livsavgörande för en hel generation ungdomar. Hade det inte varit för regeringens handlingsförlamning hade vi inte suttit här idag med en ungsomsarbetslöshet på tvåsiffriga tal.

Vill du få en liten förhandskoll på Gabrielssons tankar kring ungdomsarbetslösheten innan talet ikväll kan man läsa det i Aftonbladet idag:

Mantrat från regeringen är att man måste hålla hårt i plånboken under kristider, allt annat är slösaktigt och oansvarigt. Samtidigt åker sedelpressen fram när det handlar om skattesänkningar som gynnar dom med högst inkomst. Krisen används som en ursäkt för att vi andra ska acceptera stora försämringar på sådant som är viktigt för att kunna leva ett rimligt liv.

Genom att inte satsa i kristider ser regeringen till att även framtidens Sverige kommer att vara tydligt präglad av nedmonteringen. Det som upplevs som undantag nu, kommer senare att vara normaliserat om högern får som den vill.

Det finns 3 kommentarer till “Gabrielsson i Aftonbladet”

 • Anders skriver:

  ”Den viktigaste frågan i veckan kommer tveklöst bli ungdomsarbetslösheten.”

  Eh, ja, det vore ju trevligt om den blev det, men vad som är ”tveklöst” är väl snarare att den inte blir det?

 • Handlingsförlamning och tvåsiffrig arbetslöshet pga av att man inte gör något.

  Varför var ungdomsarbetslösheten under högkonjunktur ca 20 – 25 %. Dvs under socialdemokraternas tid.

  23 % 2005 källa svensk näringsliv (länk till källa

  april 2006 27,5 % ungdomsarbetslöshet. Länk här till källa. Ladda ner pdf filen för att se statistik.

  Jag tycker det är lite märkligt att hoppa på borgarna i en tid då det råder lite mer kris än när sossarna höll i tyglarna.

  Eller vad tycker Ni

 • Anonymous skriver:

  Problemet är ju att dom inte gör något åt saken. Investera, bygg bostäder, ge kommunsektorn pengarna de efterfrågar. Borgarna gör ju ingenting! Det är ju det som är problemet. Skattesänkningar går alltid före allt.

Skriv en kommentar