Hem / Artiklar / Ung Vänster i Almedalen

Ung Vänster i Almedalen

28 juni, 2009

Igår var det Vänsterpartiets dag under politikerveckan i Almedalen. Ung Vänster är på plats i Visby under veckan och man kan följa aktiviteterna på Ung Vänsters blogg. Förbundsordförande Ida Gabrielsson höll traditionsenligt sitt Almedalstal strax innan Lars Ohly. Talet kom oundvikligen att handla om ungdomsarbetslösheten. Hon påpekade att regeringen sitter med armarna i kors medan kön av unga killar och tjejer till arbetsförmedlingen växer. Det är arrogant och kan bli fullständigt livsavgörande för en hel generation ungdomar. Hade det inte varit för regeringens handlingsförlamning hade vi inte suttit här idag med en ungsomsarbetslöshet på tvåsiffriga tal.

Vill man läsa mer om vad Ida Gabrielsson säger kring ungdomsarbetslösheten kan man läsa Aftonbladet igår där hon bland annat skriver:

"Mantrat från regeringen är att man måste hålla hårt i plånboken under kristider, allt annat är slösaktigt och oansvarigt. Samtidigt åker sedelpressen fram när det handlar om skattesänkningar som gynnar dom med högst inkomst. Krisen används som en ursäkt för att vi andra ska acceptera stora försämringar på sådant som är viktigt för att kunna leva ett rimligt liv. Genom att inte satsa i kristider ser regeringen till att även framtidens Sverige kommer att vara tydligt präglad av nedmonteringen. Det som upplevs som undantag nu, kommer senare att vara normaliserat om högern får som den vill."

För mer info kontakta:
Ida Gabrielsson, förbundsordförande
0738 241213
Nooshi Dadgostar, pressansvarig under Almedalsveckan
0736 694991