Hela partiet stormar!

Det finns mycket att säga om Miljöpartiets argerande rörande FRA. Det skrivs för fullt lite överallt men få säger det så bra som Rick Falkvinge,

Vänsterpartiet kommer att lägga en motion i höst om att stoppa lagen innan den införs. Det är man gör om man menar allvar med att stoppa FRAs massavlyssning. Man ger alla riksdagsledamöter en ny chans att säga nej till lagen som helhet, och ger den pakt av alliansledamöter som fanns inför 18 juni en ny chans att formas. Fram till igår behövdes det fortfarande bara fyra alliansledamöter som sade nej nu i höst. Den ekvationen har mp nu ändrat på.

Istället positionerar sig mp nu på ett sätt som gör att de inte tänker hindra något innan 2010. De vill kunna tillsätta sin parlamentariska utredning efter 2010, efter sitt gemensamma utspel med s, och ett krav för det är ju att lagen finns kvar då. De säger “rösta på oss ett år efter kablarna är inkopplade”.

Jag antar att det råder hela havet stormar i Miljöpartiet. Falkvinge skriver om arga medlemmar. Ledningen har ett flertal gånger gått emot partiets principiella ståndpunkter. Slopandet av EU-uträdeskravet är ett exempel och det faktum att (mp) inte längre vill riva upp FRA utan endast förändra den är ett annat. Jag antar att de väljare som såg Miljöpartiet som ett parti som står för EU-utträde, hållbar utveckling och personlig integritet är riktigt tveksamma nu.

Läs Falkvinges inlägg här!

Andra bloggar: Svensson
Medier: AB, DN, SvD, Sydsvenskan, Expressen

Det finns 4 kommentarer till “Hela partiet stormar!”

 • Anonymous skriver:

  Är det någon som vet om socialdemokraterna och miljöpartiet vid en valseger kommer att 1) omedelbart riva upp FRA-lagen och avbryta FRA:s signalspaning i kabel i avvaktan på den parlamentariska utredningen och ett eventuellt nytt lagförslag eller 2) låta FRA fortsätta signalspana i avvaktan på den parlamentariska utredningen och ett eventuellt nytt lagförslag.

  Jag misstänker att mp skulle svara enligt alternativ 1 medan socialdemokraterna skulle vägra svara för att sedan köra enligt alternativ 2. Är det någon journalist som ställt frågan på detta sätt?

 • Anonymous skriver:

  Ja, jag håller med om att miljöpartiet tom sviker miljöfrågan, men det finns bättre exempel än en DN artikel om väljarnas miljöintresse. Ta till exempel deras höjning av priserna i kollektivtrafiken i Skåne!

 • jakopdalunde skriver:

  Sven Tolgfors åsikt om uppgörelsen s+mp:

  ”- Jag förväntar mig betydligt mycket mer ansvar för landets säkerhet av ett parti som aspirerar på att vara regeringsbärande. Det som Mona Sahlin i dag i pressmeddelandet med Maria Wetterstrand presenterat är en uppgörelse av tomhet. Socialdemokraterna är överens endast med miljöpartiet – alltså inte med vänsterpartiet – och endast om att riva upp lagen.

  – De presenterar ingen uppfattning om säkerhetspolitiken i sak. Överenskommelsen har inget konkret innehåll och man berättar inte vad som ska komma istället för den lag som riksdagen fattat beslut om, eller ens om det ska finnas en lag som reglerar signalspaning och stärker integriteten. Det enda man säger är att man ska utreda behovet.

 • Ni kan ju knappast skriva att väljarna tvekar om Miljöpartiet står för hållbar utvecklingen genom att hänvisa till en artikel som visar att det är väljarnas preferenser (inte partiets!) som ändrats. Väljarna tvekar alltså inte angående att de Gröna skulle stå för hållbar utveckling, istället är det väljarna som blivit mindre intresserade av miljöfrågor (vilket i sig självt är illavarslande, men det har knappast någonting med ert påstående att göra).

  Vidare är det uppenbart att Miljöpartiet inte ändrat uppfattning om FRA. Allt annat är bara illsinnig smutskastning, det enda man gick ihop med sossarna om var ju att lagen vid ett regeringsskifte ska rivas upp och att en utredning ska tillsättas. Vad som kommer sedan ingick inte i uppgörelsen, rimligen av den enkla anledningen att man inte är överens. Miljöpartiet har alltså inte backat om FRA.

  mvh
  /Christian

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39