Hellre rasister än sossar

Jag läser på Expos hemsida om Karlskorna-moderaternas flört med extremhögern. Efter att partiet centralt satt ner foten (för den här gången?) backar Karlskrona-högern, dock med viss bitterhet. Kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona, K-G Svensson (m), säger i en kommentar till BLT,

– Vill Reinfeldt att vi ska styras av socialdemokraterna? Det accepterar vi inte.

Ja, man blir allvarligt rädd. Det känns inte helt verklighetsfrånvänt att dra paralleller med Bildt-regeringens samarbetade med det högerpopulistiska Ny Demokrati i början av 90-talet. Sverigedemokraternas strategi verkar vara just att försätta högeralliansen i ett läge där ett samarbete med rasisterna måste till för att högern ska kunna behålla eller nå makten. Detta är farligt. Speciellt när det visar sig att moderaterna vid ett flertal tillfällen lättvindigt bjudit in högerextremister i stugvärmen. Östersund var aktuellt strax efter valet. Ett viktigt mål för Vänstern är att sätta stopp för högerextremismens parlamentariska framgångar genom ett hårt och målmedvetet arbete utanför parlamenten. EU-parlamentsvalet 2009 och riksdagsvalet 2010 riskerar annars att bli Sverigedemokraternas genombrott. Det får inte ske.

Via Politik och fånerier.

Det finns ingen kommentar till “Hellre rasister än sossar”

 • Jenny skriver:

  Thaher Pelaseyed: Citera den/dom rashatande delen/delarna ur Sverigedemokraternas partiprogram.

  Statsministern är för övrigt en lustig man. Han vill bojkotta SD men har ingenting emot att samtala med den galna kommunistiska diktatorn Robert Mugabe som kört landets ekonomi i botten och som etniskt rensar vita farmare.

 • Vi Som Byggde Sverige skriver:

  Hellre död än röd!

 • Nisse Sandqvist skriver:

  Om moderaternas demokratisyn vittnade ju också Gunnar Hökmark för ett tag sen, how fucked up isn’t that…

  När det gäller borgare som bjuder in andra bruna vill jag dock påpeka att det var i Härjedalen, inte i Östersund, som det ”typ” var aktuellt efter valet. Utfallet blev dock en s-v-c-fp-lösning, så både moderater och sverigedemokrater blev utan poster.

 • Anonymous skriver:

  Det är just det som kommer att ske, vi ska kämpa till sista blodsdroppen att få in SD I riksdagen….O jag är bara en vanlig mamma som har fiskat några röster bland min dotter o hennes vänner som ska få rösta för första gången, så nu har SD iaf nåra nya röster….Och det kommer att bli fler, för vet ni vad….det pyr ute i stugorna i Sverige…..

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39