Ida i ETC

”Ett Sverige där det är oerhört lätt och gynnsamt att vara rik och välbeställd men riktigt jobbigt att vara ung och arbetslös måste de rödgröna vända ryggen till.”

Ida skriver i ETC om de rödgrönas ungdomskontrakt och behovet av en politik för jämlikhet och trygghet. Läs här.

Det finns 2 kommentarer till “Ida i ETC”

 • Jimmy skriver:

  Tyvärr Ida jag får inte ditt resonemang att gå ihop.

  1. När 40-50 talisterna växte upp fanns det ströjobb i massor. Såna jobb är idag till stor del ersatta av maskiner/effektivitetsökningar vilket gör att färre behövs till dessa jobb.

  2. Vad är det för skitsnack att det är för lätt att bli rik i Sverige? En person som tjänar över 32 000 sek i månaden (Barnmorska, metallarbetare, psykolog osv) får ju skatta bort hälften av sin inkomst.

  3. Vem som helst i Sverige har möjlighet att skaffa sig en högskoleutbildning. Jag kommer från ett arbetarhem i en bruksort, efter gymnasiet sökte jag högskola och flyttade hemifrån. Inte hade jag några rika föräldrar för att behöva studera vidare. Det trista är ju dock att jag kommer få dras med 300 000 sek i studielån och 50 % i skatt.

  Du får gärna upplysa mig om det skulle vara så att du inte håller med i mina punkter.

 • Anders skriver:

  http://www.bloggitik.se/parti/9

  Kopierar hela inlägg (detta). Har han fått lov att göra det?

Skriv en kommentar