Hem / Blogg / CUF-bluffen

CUF-bluffen

1 juli, 2010

Centerns ungdomsförbund har under några månaders tid drivit bloggen Blue Mondays som en del i sin valkampanj. Bloggen handlar i huvudsak om att arbetsförmedlingen inte är till någon hjälp för arbetslösa ungdomar. Så långt ingenting konstigt. Desto konstigare är att bloggen har påståtts skrivas av en 21-årig arbetslös tjej vid namn Elin, vilket nu visat sig vara bluff och båg – hon finns helt enkelt inte. Som andra har påpekat är det lite beklämmande att centern, som ju endast har stöd av en ynka procent av de unga väljarna, måste hitta på människor som stödjer deras hata-facket-och-trygghet-på-arbetsmarknaden-politik.

Men kul att det har gått bra för “Elin” i alla fall. Genom att visa ivrig bäveranda och “anstränga sig lite extra”, som CUF-ordföranden i bästa Reinfeldt/Littorin-anda beskriver det, har hon både fått erbjudande om att bli talkshow-programledare, jobba med telefonförsäljning på Malta och bli prostituerad i Tyskland. Vilka erbjudanden! Det är ju för eländigt att inte arbetsförmedlingen erbjuder fler unga att prostituera sig.

Nej, man börjar ju bli less på CUF-tramset alltså. Men de har ju rätt i en sak. Stödet till arbetslösa behöver verkligen bli bättre. Det är minst sagt synd att högerregeringen har skurit ner så kraftigt i arbetsmarknadspolitiken och låtit arbetslösheten dundra iväg till rekordnivåer. “Ett jävla skämt” (för att tala CUF-svenska) är ju också det jobbcoachfiasko regeringen kastat bort miljarder på, när behovet av en jobbinriktad aktiv arbetsmarknadspolitik är större än någonsin.