Mer trygghet – mindre makt åt chefen

I helgen beslutade Folkpartiets landsmöte att turordningsreglerna ska avskaffas. Jan Björklund påstår sig vilja ha en mer dynamisk arbetsmarknad där turordningsreglerna spelar mindre roll.

– Dynamiken som Jan Björklund snackar om handlar inte om något annat än att chefen ska kunna bestämma vem som får stanna och vem som får gå. Folkpartiet vill ha tysta arbetsplatser där den som ställer krav blir av med jobbet, konstaterar Ung Vänsters förbundsordförande Stefan Lindborg.

Argumentet att det skulle skapas fler jobb om Lagen om anställningsskydd luckras upp är bara ett svepskäl, menar Lindborg.

– Fler anställs inte när det blir lättare att avskeda folk, fler avskedas när det blir lättare att avskeda folk. Ungas problem är inte att man har för mycket trygghet på jobbet, utan tvärtom måste det bli svårare för arbetsgivare att utnyttja unga och anställa på otrygga villkor, avslutar Lindborg.

För mer information:
Tove Liljeholm, pressekreterare, 073-669 17 34, tove.liljeholm@ungvanster.se

Det finns 2 kommentarer till “Mer trygghet – mindre makt åt chefen”

 • p,p skriver:

  Hej!
  Jag håller med er och den uppfattning ni har om det som folkpartiet menar!?de leker med ord!men att vara fler skapar ingen trygghet!
  men det värsta tycker jag är att få bli tyst på jobbet för att det är chefen som bestämer och om vill ha jobbet kvar då bli enda möjlighet och inte säga något för att inte få stämpel att är negativ och kan sprida sina tanker och bli orolig i ställt!?
  en trygg arbetsmiljö är viktig och jobba i men tyvärr är så svårt och ha det när finns redan de som bestämmer och vill ha sitt för att de är anställd med sin utbildning och de nya eller andra som har mindre utbildning få hänga efter de annars få använda sin kraft och energi som syns inte!? och är mindre värd!!!

 • Laide skriver:

  Är man ett borgar parti så är man, social liberalism a visst som om det finns.

Skriv en kommentar

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php:39 Stack trace: #0 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include() #1 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/storage/conten...') #2 /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/index.php(17): require('/storage/conten...') #3 {main} thrown in /storage/content/90/108690/ungvanster.se/public_html/wp-content/themes/ungvanster/index.php on line 39